whatsapp-uz-pouzivaji-dve-miliardy-lidi-oznamili-vyvojari
Novinka WhatsApp už používají dvě miliardy lidí, oznámili vývojáři

WhatsApp už používají dvě miliardy lidí, oznámili vývojáři

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 2. 2020 13:00 1

Komunikační aplikace WhatsApp, kterou si oblíbili uživatelé mobilních telefonů zejména proto, že je dostupná napříč všemi populárními operačními systémy, překročila hranici dvě miliardy aktivních uživatelů. Na oficiálním webu o tom informovali zástupci společnosti.

Reklama

Za poslední dva roky, kdy firma oznámila překročení hranice 1,5 miliardy aktivních uživatelů, se tak počet lidí, kteří pomocí oblíbeného programu komunikují se svými přáteli, navýšil o další půl miliardu. Není bez zajímavosti, že WhatsApp se stal po síti Facebook teprve druhou platformou mezi sociálními médii, která dvoumiliardovou hranici pokořila.

„Je nám nesmírným potěšením podělit se s vámi o skutečnost, že ode dneška WhatsApp podporuje víc než dvě miliardy uživatelů z celého světa,“ uvedla firma na svém blogu.

WhatsApp už používají dvě miliardy lidí, oznámili vývojáři
i Zdroj: PCTuning.cz

WhatsApp umožňuje bezplatně odesílat a přijímat zprávy, obrázky, fotografie, ale také videa, zvukové soubory a dokonce i sdílet polohu, napříč platformami. V roce 2016 vývojáři zavedli automatické koncové šifrování. Od té doby se tak uživatelé při používání aplikace nemusí bát, že jejich konverzace bude sledována třetí osobou.

Facebook koupil provozovatele služby WhatsApp v roce 2014, kdy měla tato služba zhruba půl miliardy uživatelů. Za převzetí Facebook zaplatil asi 19 miliard dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama