wimbledon-bude-3d-sony-odkoupilo-take-jestrabi-oko
Novinka Wimbledon bude 3D. Sony odkoupilo také Jestřábí oko

Wimbledon bude 3D. Sony odkoupilo také Jestřábí oko

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 3. 2011 16:00 2

Z finále mužů i žen se bude vysílat HD přenos ve 3D rozměru. Vysílat se bude v kinech s podporou 3D technologie. BBC pak bude přenos distribuovat i mezi diváky s 3D televizorem.

Reklama

Sony odkoupila za dosud nezveřejněnou částku společnost Hawk-Eye, která stojí technologií tzv. jestřábího oka, tedy technologie používané při sporných situacích např. v tenise, informuje prestižní stanice BBC.

Firmu založil v roce 2001 inženýr na umělou inteligenci Paul Hawkins, jenž přiznává, že odkoupení Sony může znamenat obrovskou příležitost napříč sportovním odvětvími. Na využití technologie jste mohli narazit minulý rok v Davis Cupu při semifinále našich tenistů se Srbskem.

Hřiště tenkrát snímalo deset kamer zavěšených nad hřištěm, které mapovaly letovou dráhu míčku a převáděly ji do animovaného snímku na velkoplošnou obrazovku. Ačkoli výrobce uváděl, že odchylka v přesnosti dopadu může být až 3 milimetry, jedná se stále o lepší variantu než se spoléhat na čárové sudí.

Japonská firma dále oznámila, že dohoda zahrnuje i všechna práva duševního vlastnictví. Mimo to se také domluvila s organizátory Wimbledonu na tom, že z mužských semifinále a finále mužů a žen bude vysílán HD přenos ve 3D.

O prodej společnosti majitelé Hawk-eye usilovali už od září minulého roku; jedním z nich je i úspěšný obchodník Mark Getty. Snahou bylo nalézt firmě vhodného partnera, který by technologii pomohl výrazněji se rozšířit.

Wimbledon bude 3D. Sony odkoupilo také Jestřábí oko
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama