windows-10-se-do-windows-7-a-8-stahne-i-bez-povoleni
Novinka Windows 10 se do Windows 7 a 8 stáhne i bez povolení

Windows 10 se do Windows 7 a 8 stáhne i bez povolení

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

12. 9. 2015 12:00 23

Před vydáním Windows 10 společnost Microsoft rozeslala uživatelům Windows 7, Windows 8 a 8.1 jakési registrační kartičky, jejichž prostřednictvím si uživatelé mohli zajistit bezplatnou registraci. Tento prvek byl ovšem podle posledních zpráv jenom trik.

Reklama

Na serveru PC Gamer se objevila informace o tom, že Microsoft Windows 10 stahuje do počítačů s Windows 7 a 8 i pokud si to uživatel nepřeje a instalaci si nezajistí registrací. O této skutečnosti svědčí složka ~BT Windows 10, která se v počítači objeví sama od sebe.

Windows 10 se do Windows 7 a 8 stáhne i bez povolení
i Zdroj: PCTuning.cz

Nevyžádaný download Windows 10 přitom údajně nastane pouze ve chvíli, kdy má uživatel povolené automatické updaty, což je obecně vysoce doporučováno hlavně kvůli zajištění bezpečnosti a stability.

Automatický update si vyžádá něco mezi 3,5 až 6 GB. To se sice nezdá mnoho, ale pro některé uživatele to stejně může znamenat problémy, například se stahovanými daty, se zpomaleným internetovým připojením a koneckonců i s místem na disku.

Microsoft na otázku ohledně tohoto problému uvedl: „Jednotlivcům, kteří se rozhodli pro příjem automatických aktualizací prostřednictvím služby Windows Update, pomáháme aktualizovatelné zařízení připravit na Windows 10 stažením jeho souborů. Když je aktualizace připravena, zákazník bude vyzván k instalaci Windows 10.“

Co mámě dělat v případě, že stále žádáme automatické aktualizace našeho OS, ale nechceme si do PC stáhnout Windows 10, Microsoft bohužel neuvedl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama