windows-8-2-dostanou-nabidku-start-zpet-uz-zase
Novinka Windows 8.2 dostanou nabídku Start zpět. Už zase

Windows 8.2 dostanou nabídku Start zpět. Už zase

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

11. 12. 2013 06:00 9

S Windows 8 a odstraněním nabídky Start si to Microsoft asi vážně zavařil. Už u druhé aktualizace, Windows 8.2, se mluví o vrácení starého menu.

Reklama

A je tu zpět oblíbené téma – nabídka Start v operačním systému Windows 8.x. S příchodem Windows 8 kompletně zmizela nabídka i tlačítko Start z levého dolního rohu, jako tomu bylo u Windows 7 a starších. To stěžovalo práci především na dotykových displejích, kde jste si museli vytáhnout pravý postranní panel a až zde jste tlačítko Start, pro přepnutí na Úvodní obrazovku, měli. Ve Windows 8.1 se tlačítko do spodního rohu vrátilo, ale stále funguje jen jako tlačítko pro přepnutí na Úvodní obrazovku.

Windows 8.2 dostanou nabídku Start zpět. Už zase
i Zdroj: PCTuning.cz


Stará nabídka Start šla přidat i do Windows 8 dodatečnou aplikací

Na internetu se nyní objevily jedny z prvních informací o dalším servisním balíčku nebo verzi systému, Windows 8.2. Hlavním cílem aktualizace Windows Threshold, je ještě větší sblížení a sjednocení platforem Windows 8.x, Windows Phone a Xbox One. Redaktor Paul Thurrott získal od svého zdroje informaci o změnách, které Microsoft v další verzi plánuje.

Windows 8.2 dostanou nabídku Start zpět. Už zase
i Zdroj: PCTuning.cz


Stejně tak spuštění Metro aplikací v okně je možné díky aplikacím třetích stran

Nečekaně je to opět nabídka Start. Microsoft prý zase zlepší tuto nabídku (řekněme spíše vrátí funkčností blíže té staré), ale zároveň bude volitelná. Druhou novinkou by měla být možnost spustit Metro aplikace v okně na ploše. Tedy nic, co by nebylo dnes možné díky aplikacím třetích stran. A kdy Windows 8.2 přijdou? Kdo ví. Jeden mluví o příštím roce, druhý zase o roce 2015.

Zdroj: WinSuperSite

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama