windows-8-budou-integrovat-sluzbu-xbox-live-potvrdil-microsoft
Novinka Windows 8 budou integrovat službu Xbox Live, potvrdil Microsoft

Windows 8 budou integrovat službu Xbox Live, potvrdil Microsoft

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 6. 2011 14:00 18

Na službu budete přistupovat nejen z Xboxu 360 a telefonů s Windows Phone 7, ale nově také z klasických PC. Uživatelé přeci chtějí mát přístup do své služby odkudkoli, nebo ne?

Reklama

O nástupci operačního systému Windows 7 si v posledních dnech štěbetali už i vrabci na střeše. Asi nejvíce pozornosti na sebe upoutala předváděčka na konferenci D9, kde Microsoft poprvé ukázal podobu dotykového uživatelského rozhraní připravované verze Windows.

Člověk bude moci využívat léta zažitý standard, ale i nově navržené prostředí. Obě prostředí (to klasické, tak jak ho známe z běžných Windows a to dotykové, které se zjevně inspirovalo u mobilního systému Windows Phone 7) budou žít vedle sebe a bude je možné využívat dle aktuální situace.

Podle slov generálního ředitele Microsoft, Stevea Ballmera, budou Windows 8 nejriskantnějším produktem Microsoftu. A něco na tom asi bude. Koncem minulého týdne totiž viceprezident marketingu, Mike Delman, prozradil, že do systému bude integrována i služba Xbox Live.

„Myslím, že to z naší strany bude dobrý krok,“ řekl a pokračoval: „Pomůže nám to rozšířit už tak početnou uživatelskou základnu. Chceme lidem umožnit odkudkoli nakupovat filmy nebo hrát videohry. Ať už jde o nás nebo Apple, uživatelé chtějí snadno a na různých zařízeních procházet celým ekosystémem,“ uzavřel rozhovor.

V budoucnu tak bude možné na službu Xbox Live přistupovat z PC, Xboxu 360 a mobilních telefonů se systémem Windows Phone 7.

Nepřehlédněte:

Microsoft představil dotykové ovládání Windows 8. A vypadá perfektně! [video]

Windows 8 budou integrovat službu Xbox Live, potvrdil Microsoft
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: VG247

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama