windows-phone-marketplace-hosti-pres-40-000-aplikaci
Novinka Windows Phone Marketplace hostí přes 40 000 aplikací

Windows Phone Marketplace hostí přes 40 000 aplikací

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 11. 2011 13:00 14

Mladá platforma přitahuje další a další vývojáře. Online obchod s aplikacemi nyní nabízí již přes 40 000 placených i neplacených programů a her.

Reklama

Microsoft a celá komunita okolo mobilního systému Windows Phone 7 má velký důvod k oslavě. V internetovém obchodu Marketplace se nachází již přes 40 tisíc placených i neplacených aplikací. Milník 30 tisíc aplikací byl přitom prolomen teprve v srpnu.

Nepřehlédněte:

Windows Phone 7 Marketplace překonal hranici 25 tisíc aplikací

Každý den přibude do Marketplace v průměru 165 aplikací. Posledních 5 tisíc programů a her se v obchodu objevilo v minulém měsíci. 68 procent aplikací je potom nabízeno ke stažení zdarma.

Pokud se podaří udržet vysoké tempo růstu i nadále, bude počátkem roku uživatelům dostupných více jak 50 tisíc aplikací a her.

Konkurence má sice výrazný náskok, ale to se může během několika následujících let změnit. Apple Store, ekvivalent Apple, nabízí dnes přes 500 tisíc aplikací, odnož pro Android více než 300 tisíc aplikací.

Windows Phone má ale dobře nakročeno, což dokládá i skutečnost, že více než 10 tisíc aplikací pochází od různých tvůrců. Sympatická platforma začíná přitahovat pozornost dalších vývojářů.

Windows Phone Marketplace hostí přes 40 000 aplikací
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Pcworld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama