xbox-360-ma-o-tretinu-mensi-disk-nez-se-tvrdi
Novinka XBox 360 má o třetinu menší disk než se tvrdí

XBox 360 má o třetinu menší disk než se tvrdí

Novák Radek

Novák Radek

8. 12. 2005 00:00 18

V nové herní konzoli společnosti Microsoft XBox 360 ve verzi s pevným diskem má být podle oficiálních specifikací tento disk o velikosti 20GB. K nemilému překvapení všech uživatelů, celá jedna třetina je rezervována a není uživateli přístupná.

Reklama

Z celková kapacity 20GB je tedy přístupno pouhých 13GB a zbylých 7GB je rezervováno operačnímu systému. Je samozřejmě běžné a to nejen u herních konzolí, že zařízení potřebuje určitou část své vnitřní kapacity ke svému vlastnímu běhu, ale zabrání skoro jedné třetiny je poměrně podivné, zvláště když pevný disk je k XBoxu 360 přídavné zařízení a v základní verzi není ani přítomen.

XBox 360 má o třetinu menší disk než se tvrdí
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro srovnání, celý operační systém Windows XP většinou nezabírá o moc více než 2GB a tak takto velké rezervované místo může být časem pro zákazníky poměrně nečekaně limitujícím faktorem. Přeci jenom, když už zákazník do XBoxu 360 s 20GB pevným diskem investuje, tak také očekává, že oněch 20GB bude mít šanci používat.

Microsoft se k tomuto problému zatím ještě nevyjádři a bude zajímavé sledovat jeho reakci. Stane-li se tak, budeme vás o tom samozřejmě informovat.

Zdroj: GamesRadar, Microsoft

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama