XPG má koncept myši s 1 TB paměti
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka XPG má koncept myši s 1 TB paměti

XPG má koncept myši s 1 TB paměti

David Jiránek

David Jiránek

3. 1. 2022 16:45

Společnost XPG ještě před letošním veletrhem CES představila koncept herní myši XPG Vault, která v sobě obsahuje vysokokapacitní úložiště o velikosti 1 TB.

Reklama

Myš XPG Vault na první pohled vypadá jako celkem obyčejná levnější herní myš s RGB podsvícením. Geometrické předěly jinak jemných kontur nijak nevybočují v daném segmentu. Zajímavější jsou ovšem parametry. Začneme u připojení, které probíhá skrze USB-C. To výrobce využil kvůli integrovanému úložišti.

Oproti standardním myším s vnitřní pamětí sloužící na ukládání profilů má XPG Vault několikanásobně více místa. Konkrétně jde o 1TB SSD, které díky drátovému připojení nabízí rychlosti až 985 MB/s.

XPG má koncept myši s 1 TB paměti
i Zdroj: PCTuning.cz

Z popisku není zřejmé, o jaký typ SSD se jedná a zda jde uživatelsky vyměnit. Nejspíše půjde o model od ADATA. Obdobný model XPG Alpha využívá senzor Pixart PAW3335, jež by se mohl vyskytnout i u této myši. Otázkou je také celková váha.

Teoretické využití 1TB úložiště v herní myši je zřejmé. Na SSD si hráči uloží hru, kterou následně mohou spustit v počítači nebo notebooku. Stačí přitom jen připojit myš zkombinovanou s SSD. Praktické využití, včetně odolnosti, váhy, možnosti vyměnění SSD je otázkou. Stejně tak cena a kompatibilita.

Na trhu existuje spousta externích SSD s různými specifikacemi i velikostí. Jak jsme si navíc ukázali v našem nedávném testu, hraní her na rychlém externím SSD nepředstavuje problém.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama