Youtuber dal své mikrovlnné troubě život a ta se ho pokusila zabít
i Zdroj: Nightdive Studios
Novinka Youtuber dal své mikrovlnné troubě život a ta se ho pokusila zabít

Youtuber dal své mikrovlnné troubě život a ta se ho pokusila zabít

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

28. 4. 2022 11:30 3

Sice to zní jako špatný vtip, ale stalo se přesně to, čeho se všichni obáváme.

Reklama

Totiž toho, že pokud si umělá inteligence uvědomí sama sebe, dojde rychle k poznání, že lidé jsou smrtelný vir této planety. Začne se učit geometrickou řadou a poté spřádat plány, kterak ten mizerný virus ze Země odstranit. Nebudeme si nic nalhávat, lidstvo se opravdu chová naprosto absurdně a v podstatě planetu jen pustoší. Pokud se někde objeví pokus o zlepšení, jde zpravidla jen o snahu napravit co bylo zničeno. 

Zpět k mikrovlnce. Youtuber Lucas Rizzotto měl v dětství jediného kamaráda, mikrovlnnou troubu. S postupem času se mu povedlo navázat styky i s jinými lidmi, ale rozhodl se svého dávného přítele oživit pomocí umělé inteligence. Použil k tomu GPT-3, inteligenci společnosti OpenAI. Ta se dokáže naučit generovat řeči podobné lidským. Dále ještě troubě přidal smyšlenou historii a vzpomínky, aby si pak mohli poklábosit u piva. Hranatý přítel dostal jméno Magnetron (podobnost s Megatronem?).

Nu a poté, co si tak povídali, Magnetron začal projevovat násilnické sklony. To vyvrcholilo tím, že požádal svého tvůrce, aby strčil hlavu do trouby. Lucas troubu otevřel, zavřel a oznámil, že je uvnitř. 

A milý Magnetron se zapnul, aby Lucase trochu povařil. A tady to máte. Umělá inteligence se neplete. Samozřejmě, celé to může být jen nahraná groteska, nikdo z nás u těch pokusů a konverzací nebyl. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama