Za týden vychází hra Scorn, prazvláštní surrealistický horor inspirovaný tvorbou H. R. Gigera
i Zdroj: Ebb software
Novinka Za týden vychází hra Scorn, prazvláštní surrealistický horor inspirovaný tvorbou H. R. Gigera

Za týden vychází hra Scorn, prazvláštní surrealistický horor inspirovaný tvorbou H. R. Gigera

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

7. 10. 2022 21:15 3

Na rovinu řekněme, že tahle hra nebude vhodná k nedělní mši a ani pro zabavení mladších pařánků. Vezměte si něco na žaludek a uvolněte stavidla představivosti.

Reklama

Protože to co ve Scornu uvidíme se tak nějak vymyká dosavadní produkci. Jistě, brutální a šílené hry jsme tu měli vždycky. Pamětníci si vzpomenou třeba na úchylný Harvester z devadesátek, další si vybaví sérii Postal. Ale jestli mě paměť neklame (což nemohu vyloučit), nevím o žádné hře, která by tak sugestivně vzdávala hold nelidské a odpudivé anatomii provázané s eroticky střiženou biotechnologickou vizí H. R. Gigera. Tohoto umělce samozřejmě všichni známe, neboť z jeho geniální (nebo šílené?) hlavy pochází třeba legendární vetřelec. 

Při koukání na první půlhodinu hry Scorn budete patrně kroutit hlavou, ošívat se a vůbec se cítit ve smyslu „co to sakra je?“. Scorn má být 3D hororová akční adventura, ve které jste vrženi do surrealistického světa, který vypadá jako by vyhřezl z odporné noční můry. Budeme muset řešit hádanky, objevovat hrůzyplný svět, bojovat a pomalu propadat do šílenství. Slova v tomto případě zdaleka nevystihují, co se na obrazovce odehrává. A vážně by mne zajímalo, co za nevídané a nevyřčené obludnosti víří v myslích programátorů. Scorn vychází 14. října na Steamu a do 21.října si ho můžete předobjednat za 35,99€ ve standardní edici, nebo v Deluxe za 44,99€.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama