Zabudujte si PS5 do svého počítače, EK nabízí ultimátní vodní blok pro konzoli od Sony
i Zdroj: EK
Novinka Zabudujte si PS5 do svého počítače, EK nabízí ultimátní vodní blok pro konzoli od Sony

Zabudujte si PS5 do svého počítače, EK nabízí ultimátní vodní blok pro konzoli od Sony

David Jiránek

David Jiránek

4. 10. 2023 19:30 2

Vodní chlazení v počítači vám nestačí? EK nabízí vodní blok i pro vaši oblíbenou herní konzoli. PlayStation 5 díky tomu bude ledově chladný, ale zároveň i kompaktní, aby se vešel právě do vašeho počítače.

Reklama

Společnost EK nabízí občas hodně divoké chladící sestavy a vodní blok pro PlayStation 5 se hrdě řadí mezi ně. Na první pohled to tak nemusí vypadat, ostatně PS5 máme zapamatovaný zejména díky svému designu, ale tento malý blok opravdu dokáže efektivně uchladit celou konzoli. Konkrétně v chládku nebude jen grafický čip, ale i GDDR6 paměťové moduly a okolní čipy.

Z velké části je blok složen z plátů niklu a mědi. O napájení se pak postará prakticky jakýkoliv zdroj. Přibalená PCB totiž nabízí redukci z 2pinu DC na 8pin PCIe konektor, jakým disponuje klasický počítačový zdroj. Zřejmě tak nebude náhoda, že EK fotí tuto kompaktně chlazenou PS5 přímo v počítačové skříni. Výsledný blok s PS5 deskou má velikost obdobnou jako Mini-ITX deska.

K zapojení tedy potřebujete externí zdroj, ale i funkční vodní okruh a ovladač RGB pro podsvícení. Naopak zůstal zachován M.2 slot pro SSD. Výměna disku ale není možná bez rozmontování vodního bloku.

EK garantuje celkem širokou kompatibilitu včetně evropských modelů s a bez disku (CFI-1216A a CFI-1216B). Cena je v Evropě stanovena na 449 euro, v přepočtu 11 tisíc korun. Za tuto sumu si můžete koupit celou konzoli i s hrou, tudíž nejde o malou investici. Zajímavé bude sledovat, zda se díky existenci tohoto bloku rozšíří počítače s integrovanou konzolí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama