zakladatel-skype-investice-se-microsoftu-brzy-vrati
Novinka Zakladatel Skype: „Investice se Microsoftu brzy vrátí“

Zakladatel Skype: „Investice se Microsoftu brzy vrátí“

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 5. 2011 14:00 7

Microsoft prý službu zkvalitní, rozšíří, integruje do řady svých produktů a následně na ní vydělá. Hovoří se o začlenění do Windows Phone 7, Xboxu Live nebo Outlooku.

Reklama

Microsoft oznámil před několika týdny nečekanou akvizici společnosti Skype. O tu měl zájem i Google a Facebook, ale softwarový gigant nic neponechal náhodě, zamával šekem na 8,5 mld. dolarů a bylo hotovo.

O celém obchodu se hodně namluvilo, popsalo nespočet virtuálních stohů papíru. Částka, kterou Microsoft za Skype zaplatil, se odborníkům ale i části široké veřejnosti zdála až příliš vysoká. Zatímco před několika týdny měl Skype hodnotu zhruba jeden a půl miliardy dolarů, prodal se nakonec za pětinásobek

A tak po vyjádření Billa Gatese, jednoho z hnacích motorů akvizice, se k celé záležitosti vyjádřil i zakladatel Skypu, Niklas Zennstrom.

Ten vyjádřil přesvědčení, že investovaná částka se Microsoftu vrátí, protože má na to, aby službu dále rozšiřoval, zkvalitnil, čímž na ni později vydělá. I on se domnívá, že bude integrována do systému Windows Phone 7, stejně jako se stane součástí dalších služeb a také tvrdí, že plný potenciál Skypu nebyl nikdy pořádně využit.

Služba má v současné době zhruba 250 milionů registrovaných uživatelů. I tak ale není rentabilní. Její dluhy se odhadují na 686 mil. dolarů. Po oznámení akvizice letěla cena akcií strmě dolů, když poklesla o 6 procent. Investoři se k akvizici postavili skepticky.

Nepřehlédněte:

Zakladatel Skype: „Investice se Microsoftu brzy vrátí“
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama