Zaklínač 4 se letos posune do produkční fáze, říká CD Projekt Red
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Zaklínač 4 se letos posune do produkční fáze, říká CD Projekt Red

Zaklínač 4 se letos posune do produkční fáze, říká CD Projekt Red

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

26. 1. 2024 19:15 6

Už se těšíte? Tak se těšte dál, protože to bude ještě chvíli trvat, než Zaklínač 4 zahnízdí na naše disky. Ale hoši z CD Projektu se aspoň trochu rozpovídali.

Reklama

Mnozí považuji třetí díl Zaklínače za nejlepší hru vůbec a nelze se divit. Obrovský svět, rozvětvený příběh, stovky úkolů, boje, intriky, prostě nádhera. Osobně bych zřejmě sice našel hry, které mě patrně chytly ještě víc, ale moc jich nebude (System Shock rulez). Proto je jasné, že když společnost oznámila práci na čtvrtém dílu, málokteré spodky zůstaly suché. Nyní nově jmenovaný CEO firmy Adam Badowski řekl v rozhovoru pro Reuters, že čtvrtý díl (kódové jméno Polaris) letos postoupí do produkční fáze. Jeho kolega Michal Nowakowski doufá, že v létě bude na hře makat už okolo 400 lidí s tím, jak se jim budou uvolňovat ruce od Cyberpunk 2077.

Badowski navíc zmínil, že ustanovil tým pro AI (jak jinak), aby vykoumal zda se dá umělá inteligence použít při vývoji. Nicméně je toho názoru, že by spíše měla pomoci s náročnými procesy vývoje, než přímo tvořit něco do hry, jako třeba generovat assety, čehož by si hráči mohli všimnout. Rovněž mínil, že AI nepovede ke ztrátě pracovních míst. Badowski si také povzdychl nad nešťastným uvedením Cyberpunku 2077 a dodal, že se firma poučila a vydání Zaklínače 4 nebudou provázet podobné obtíže (bugy, mizerná optimalizace, pády atd.). No uvidíme. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama