zisk-nvidii-vzrostl-o-31-procent-presto-si-mezirocne-pohorsila
Novinka Zisk nVidii vzrostl o 31 procent, přesto si meziročně pohoršila

Zisk nVidii vzrostl o 31 procent, přesto si meziročně pohoršila

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 2. 2011 10:00 2

Ve výhledu do dalšího období je vedení optimistické. Spoléhá se na mobilní procesory Tegra a dohodu s Intelem.

Reklama

nVidia se pochlubila svými hospodářskými výsledky za 4. čtvrtletí fiskálního roku 2011. Na příjmové stránce bylo dosaženo 886,4 milionu dolarů, což je meziročně propad o 9,8 procenta. Sekvenčně si firma ale polepšila o 5 procent. Čistý zisk podle GAAP dosáhl 171,7 milionu dolarů, přepočtem na akcii 0,29 dolarů.

Hrubá marže sekvenčně vzrostla z 46,5 procenta na 48,1 procenta. Vedení společnosti očekává, že v dalším čtvrtletí příjmy vzrostou o 6 až 8 procent. Totéž se týká hrubé marže, kterou by představenstvo vidělo rádo mezi 48,5 až 49,5 procenty. Ve výhledu na příští fiskální období je nVidia optimistická.

Své tvrzení opírá zejména o mobilní procesory z rodiny Tegra a dohodu s Intelem (čtěte: Intel a Nvidia uzavřely novou licenční dohodu. nVidia inkasuje 1,5 miliardy dolarů), podle které ji v pěti splátkách bude vyplaceno celkem 1,5 miliardy dolarů. V přípravě je také projekt Denver, tedy procesor založený na architektuře ARM, jež je určen pro stolní počítače, servery i pracovní stanice.

Zisk nVidii vzrostl o 31 procent, přesto si meziročně pohoršila
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: yahoo: news

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama