zname-datum-vydani-desktopovych-procesoru-intel-z-rodiny-broadwell
Novinka Známe datum vydání desktopových procesorů Intel z rodiny Broadwell

Známe datum vydání desktopových procesorů Intel z rodiny Broadwell

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

17. 5. 2015 10:00 5

O tom, že připravované procesory Intel Core 5. generace "Broadwell" dorazí na trh již brzy, víme už nějakou dobu, nicméně konkrétní datum si doposud Intel nechával pro sebe. To se nyní změnilo a my už konečně můžeme s jistotou říci, kdy procesory Intel Core i7-5775C a Core i5-5675C dorazí na trh.

Reklama

Oba procesory nejprve dorazí do regionů NA a EMEA, tedy na severoamerický trh, do Evropy, na Střední východ a do Afriky a to už 1. června. Den následující, tedy 2. června, by se potom měly procesory dostat také na trh APAC, tedy do pacifické oblasti Asie. Tyto dva procesory již začátkem tohoto měsíce zařadili do své nabídky výrobci počítačových sestav, nyní je však bude možné zakoupit také v maloobchodním prodeji. 

Známe datum vydání desktopových procesorů Intel z rodiny Broadwell
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Jen pro připomenutí. Oba procesory využívají pro připojení patici LGA 1150 a tudíž budou kompatibilní se stávající sérií základních desek založených na čipsetech Intel 9x série. Podmínkou samozřejmě bude aktualizace BIOS. Oba procesory jsou vystavěny na novém 14nm výrobním procesu a nabídnou čtyři procesorová jádra. 

První model označený jako i7-5775C nabízí základní frekvenci 3,3 GHz a turbo boost frekvenci dosahující až 3,7 GHz. Procesor má také podporu technologie HyperThreading, nabídne tak až osm vláken, neboli 8 logických jader. Core i5-5675C na druhé straně podporu HyperThreading nenabízí. Základní takt procesoru je 3,1 GHz, zatímco pomocí TurboBoost se můžeme dostat až na 3,6 GHz. 

Známe datum vydání desktopových procesorů Intel z rodiny Broadwell
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Mezi další společné jmenovatele obou modelů patří třeba integrace grafického čipu Intel Iris Pro 6200 či TDP 65 wattů. Výrobce také připomíná, že tyto dva procesory nemají nahradit současné modely Core i7-4790K a i5-4690K z rodiny "Haswell". Mají vystupovat vedle nich jako energeticky úspornější alternativa. Přesto mají oba procesory také otevřený násobič, a proto je bude možné přetaktovat, což ostatně již předvedl čínský overclocker Alberfu.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama