32nm-quad-5ghz-na-vzduchu
Novinka 32nm Quad - 5GHz na vzduchu

32nm Quad - 5GHz na vzduchu

Z. Obermaier

Z. Obermaier

6. 12. 2009 14:16 20

V lednu nás čeká opravdu vzrušující IT období, kromě Core i9 a Core i3 se dočkáme i 32nm čytřjader, taktování je neskutečné!

Reklama
32nm Quad - 5GHz na vzduchu
i Zdroj: PCTuning.cz

Není tajemství, že hned v prvním týdnu ledna 2010 bude Intel (NVIDIA i AMD) uvádět kupu novinek. Na výstavě CES bude rušno a půjde o možná nejzajímavěhší ročník za poslední leta. Dočkáme se samozřejmě 32nm procesorů do desktopu i notebooků, kdy Intel světu představí šestijádrový Gulftown a dvoujádrové Clarkdale. Kromě nich ale přijdou i čtyřjádra na 32nm, na obrázku se na takové díváte. Jde o Xeon do patice LGA 1366 s frekvencí 3,2 GHz a 12MB L3 cache. Zdali se objeví jako Core i7 nevíme, ale co nám brání si do LGA 1366 koupit Xeon, že? Sám takový tiká v mém stroji právě teď. Ptáte se, co nám takový 32nm čip přinese .. brutální přetaktování především!

32nm Quad - 5GHz na vzduchu
i Zdroj: PCTuning.cz

Příznivcům AMD asi padá čelist, no mě ale také. Testovací vzorek z obrázku si totiž nechal říci se vzduchovým chlazením na 5 GHz a byl stabilní pro většinu testů a benchmarků! Podle autora testů, je tohle první procesor od Core 2 Quad, co si prý opravdu koupí a upgraduje svůj stroj. No já se také těším až vám ukážeme v lednu co umí ten náš 32nm Gulftown ..

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama