acer-nabidne-herni-notebook-predator-helios-500-take-na-platforme-amd
Novinka Acer nabídne herní notebook Predator Helios 500 také na platformě AMD

Acer nabídne herní notebook Predator Helios 500 také na platformě AMD

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 5. 2018 12:45

Nedávno jsme vás informovali o novince do herní řady Predator od značky Acer. Jednalo se o špičkový herní notebook Helios 500, jenž má nabídnout v nejvyšší konfiguraci procesor Intel Core i9+ společně s grafikou GeForce GTX 1070. Acer ale nyní odhalil také záměr vydat stejný notebook osazený procesorem a grafikou AMD.

Reklama

Konkrétně by mělo jít o kombinaci 8jádrového Ryzen 7 2700 a grafické karty Radeon RX Vega 56. Na rozdíl od původní konfigurace bude tato verze využívat procesor typu "desktop-on-mobile", což znamená využití varianty procesoru se sníženým TDP a vyšší energetickou účinností, což bude patrně zahrnovat minimálně snížení pracovní frekvence. 

Acer nabídne herní notebook Predator Helios 500 také na platformě AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Grafika RX Vega 56 je relativně překvapivou volbou s ohledem na omezení rozlišení 17,3" displeje pouze na Full HD a to i přesto, že by měla hravě zvládnout 4K a být dokonce výkonnější než ekvivalent od Nvidia. Vyšší rozlišení ale pochopitelně může přinést do budoucna jiná, dražší konfigurace.

Mezi dalšími komponentami by se mělo objevit 16 GB pamětí DDR4 ve dvoukanálovém zapojení, 256GB NVMe SSD v kombinaci s 1 TB HDD a síťová karta Killer Doubleshot Pro. Cenovku AMD varianty notebooku Helios 500 zatím bohužel neznáme. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama