alcatel-a5-led-smartphone-s-interaktivnim-led-krytem
Novinka Alcatel A5 LED: Smartphone s interaktivním LED krytem

Alcatel A5 LED: Smartphone s interaktivním LED krytem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 2. 2017 12:30

Podle výrobce se jedná o první interaktivní smartphone na světě s LED krytem. Ten je pokrytý 35 drobnými diodami a ty se mohou rozsvěcet, blikat a hrát barvami v závislosti na aktivitě, kterou s telefonem právě děláte. To je ale tak vše, čím nový Alcatel zaujme.

Reklama

Model A5 LED je totiž jinak veskrze průměrný telefon se specifikacemi, které už dnes nikoho neohromí. V jeho útrobách najdeme tikat osmijádrový procesor MediaTek 6753 s taktem 1,5 GHz doplněný o 2 GB operační paměti a 16GB datové úložiště. To lze naštěstí rozšířit skrze paměťové karty microSD.

Displej telefonu má úhlopříčku 5,2 palce a HD rozlišení 1 280 × 720 pixelů. Na zadní straně zařízení se nachází osmimegapixelový fotoaparát, pro selfies a videohovory je připravený pětimegapixelový snímač s vlastním bleskem. Baterie má kapacitu 2 800 mAh.

Design nového Alcatelu je tuctový. Široké postranní rámečky a velké pruhy nad a pod displejem příliš hezky nevypadají. Tělo je navíc celé vyrobeno z plastu. Alespoň, že na internet se dá připojit nejen přes WiFi, ale i pomocí mobilních sítí LTE.

Na českém trhu bude Alcatel za novinku A5 LED vyžadovat 5 299 korun s DPH. Cena tedy není nejnižší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama