AMD představí nové Radeony ve čtvrtek, na trh se dostanou nejspíše až v prosinci
i Zdroj: depositphotos.com
Novinka AMD představí nové Radeony ve čtvrtek, na trh se dostanou nejspíše až v prosinci

AMD představí nové Radeony ve čtvrtek, na trh se dostanou nejspíše až v prosinci

David Jiránek

David Jiránek

31. 10. 2022 14:20

AMD již tento čtvrtek na akci Together we advance gaming představí novou generaci grafických karet s architekturou RDNA 3. Podle nepotvrzených informací se na trh dostanou začátkem prosince.

Reklama
Reklama

Není žádným tajemstvím, že se AMD chystá odpovědět na nové grafické karty série RTX 40 od Nvidie. Nadcházející generace Radeonů s architekturou RDNA 3 se plně odkryje již tento čtvrtek ve 21:00 našeho času. Akce s názvem Together we advance gaming bude již tradičně dostupná také only na YouTube AMD.

Na co se můžeme těšit? AMD zde ukáže architekturu RDNA 3 a několik modelů grafik, jejich výkon a ceny. Oznámeno by mělo být i datum uvedení na trh. Spekulace aktuálně hovoří o vydání okolo 1. až 5. prosince.

Mezi nejvýkonnější představené karty se zařadí Radeon RX 7900 XT a RX 7900 XTX. Obě grafiky nabídnou GDDR6 paměti o kapacitě 20 GB, respektive 24 GB u vybavenějšího modelu. Nárůst výkonu by se měl pohybovat okolo 100 % vůči minulé generaci, tedy v obdobných mezích jako u konkurence.

Na internet mezitím unikají obrázky referenčního chladiče pro RX 7900 XTX. Ten je o něco delší, nicméně tloušťka by měla být zachována na třech slotech.

Pro efektivní chlazení bude samozřejmě potřeba zanechat prostor u ventilátorů. Referenční vzhled se jinak změní jen kosmeticky a hlavním rozdílem je agresivnější vykrojení. Obrázky také potvrzují napájení pomocí dvojice osmi pinů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama