ani-netbook-ani-nettop-gigabyte-booktop
Novinka Ani netbook, ani nettop: GIGABYTE BookTop

Ani netbook, ani nettop: GIGABYTE BookTop

Michal Kleman

Michal Kleman

10. 3. 2009 00:00 8

CeBIT se netbooky hemžil a stejně tomu bylo i s nettopy. Novinka společnosti Gigabyte však značně zaujala, Gigabyte M1022 BookTop lze totiž rychle transformovat ze stolního PC, na ultramobilní PC.

Reklama

Na první pohled lehce zaměnitelný s Asusem EEE, při druhém pohledu na specifikace také: Intel Atom s taktem 1,6GHz, 1GB operační paměti, integrované grafické jádro a 10,1" LCD displej s LED podsvícením. Co tedy činí tento laptop tak jedinčným? Jde o šikovnou dockovací stanici, díky které se z netbooku rychle stane nettop a opačně. Zase se projevilo, že ty nejjednodušší nápady nápady mohou být těmi nejlepšími.

Ani netbook, ani nettop: GIGABYTE BookTop
i Zdroj: PCTuning.cz

K docku pak necháte připojený samostatný velký monitor, pohodlnou klávesnici a samozřejmě i myš. Jednoduchá myšlenka, která je však velice užitečná pro ty, jenž potřebují přenosný systém spojený s velikou obrazvkou. Jediným záporem tohoto notebooku je grafické jádro - model založený na platformě ION by byl vhodný i pro připojení k velké HD televizi, jediným řešením prozatím zůstává externí grafická karta.

Ani netbook, ani nettop: GIGABYTE BookTop
i Zdroj: PCTuning.cz

Obrazovaka notebooku má rzolišení 1024*600 pixelů, jakožto úložiště poslouží 160GB 2,5" pevný disk (a výrobce na svých stránkách slibuje "možnost jednoduchého upgradu HDD a RAM"). Zajímavý je také HSDPA modem, který spolu s WiFi a ethernetem zajistí spojení s okolním světem. Netbook by měl i s šestičlánkovou baterií vážit 1,3Kg, prozatím nebyla oznámena cena a datum vydání ja také záhadou.

Podle Gigabyte

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama