apple-zaluje-firmu-super-healthy-kids-kvuli-podobnemu-logu
Apple Novinka Apple žaluje firmu Super Healthy Kids, kvůli podobnému logu

Apple žaluje firmu Super Healthy Kids, kvůli podobnému logu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 8. 2020 13:30 3

Americký gigant Apple podal žalobu na firmu Super Healthy Kids, která provozuje stravovací aplikaci Prepear. Důvodem sporu je logo. Prepear má v logu zjednodušenou hrušku, Apple si však stěžuje, že se až příliš podobá nakousnutému jablíčku.

Reklama

V technologickém světe není o různé žaloby nouze. Své o tom ví i společnost Apple, kterou nedávno zažaloval výrobce audiotechniky Koss, a to kvůli údajnému zneužití pětice patentů týkajících se bezdrátové technoloogie. Nyní se situace častěčně obratila, když se Apple obul do služby Prepear.

Zástupci cupertinského gigantu v žalobě tvrdí, že logo aplikace Prepear může v uživatelích evokovat ikonické nakousnuté jablko, čímž bude služba v konečném důsledku spojována se samotnou značkou Apple. Je nám ale vážně záhadou, kde Apple mezi oběma logy vidí nějakou podobnost. My ji tam nevidíme. Vy ano?

Po firmě firmu Super Healthy Kids tak chce, aby logo co nejdříve změnila. Provozovatelé aplikace se ale nechtějí lehce vzdát a na webu Change.org spustili petici, od které si slibují, že Apple přesvědčí, aby od žaloby upustil. V době psaní článku petici podepsalo necelých 54 tisíc lidí.

Apple žaluje firmu Super Healthy Kids, kvůli podobnému logu
i Zdroj: PCTuning.cz

Tvůrcu stravovací poukazují na to, že Apple kvůli logu již v minulosti žaloval dva jiné menší subjekty. Konkrétně finančním postihem hrozil jedné norské politickou straně a německé cyklotrase.

Super Healthy Kids se rovněž podivují nad tím, že v době, kdy se celý svět v koronavirové pandemi snaží podporovat drobné podniky a podnikatele, Apple přistupuje k podobným krokům. Tím spíš, že Prepear pro Apple nepředstavuje žádnou konkurenci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama