apple-zdarma-meni-baterie-u-svych-macbooku-kvuli-nebezpeci-prehrivani
Apple Novinka Apple zdarma mění baterie u svých MacBooků kvůli nebezpečí přehřívání

Apple zdarma mění baterie u svých MacBooků kvůli nebezpečí přehřívání

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 7. 2019 20:00

Některé patnáctipalcové počítače MacBook Pro obsahují vadné komponenty a hrozí exploze baterie. Výrobce proto uživatelům nabízí preventivní výměnu akumulátoru za nezávadný kus.

Reklama

Společnost Apple vyzvala majitele vybraných MacBooků Pro vyrobených od září 2015 do února 2017 k výměně baterie. Zjistila totiž, že u nich může dojít ke vznícení akumulátoru.

Na speciální stránce podpory Applu lze jednoduše zjistit, zda právě baterie vašeho přístroje představuje bezpečnostní riziko. Stačí zadat sériové číslo počítače a kliknout na políčko „Odeslat“. Majitelům dotyčných zařízení bude baterie bezplatně vyměněna za novou.

Apple zdarma mění baterie u svých MacBooků kvůli nebezpečí přehřívání
i Zdroj: PCTuning.cz

„Najděte si autorizovaného poskytovatele servisu Apple, který vám baterii vymění. Ve všech případech se vaše zařízení bude posílat k opravě do Servisního střediska Apple. Před zahájením servisu bude váš MacBook Pro prověřen, jestli se na něj tento program vztahuje. Servis může trvat 2-3 týdny,“ píše Apple.

Společnost doporučuje před odevzdáním také zálohovat veškerá data a dodává, že svolávací program neprodlužuje standardní záruku opravených MacBooků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama