asus-zacal-prodavat-herni-mys-gladius-s-rozlisenim-6400-dpi-cena-je-za-1-999-kc
Novinka Asus začal prodávat herní myš Gladius s rozlišením 6400 dpi. Cena je za 1 999 Kč

Asus začal prodávat herní myš Gladius s rozlišením 6400 dpi. Cena je za 1 999 Kč

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 10. 2014 19:30

Asus představil novou herní myš ze série Republic of Gamers (ROG), která je určena zejména pravákům. Gladius nabízí nadstandardní funkce, jako je možnost nastavení odporu stisku tlačítek, dvouúrovňový přepínač rozlišení DPI přímo ve hrách, dva ergonomické posuvné boční přepínače a optický senzor s rozlišením 6 400 dpi, jehož rychlost snímání je až 200 palců za sekundu a zrychlení dosahuje 50 G.

Reklama

Myš je ocelově šedá se speciální povrchovou úpravou odolnou proti potu, která zajišťuje pohodlné držení i při dlouhém hraní. Celkem disponuje šesticí programovatelných tlačítek, přičemž levé a pravé tlačítko nejsou spojeny. Nechybí ani dva programovatelné boční posuvné přepínače, které se aktivují posunutím palce dopředu, a dále vyztužené rolovací kolečko s kodérem Alps.

Novinka je vybavena optickým senzorem s rozlišením 6 400 dpi. Mechanický přepínač umožňuje okamžité přecházení mezi dvěma úrovněmi citlivosti – standardním režimem s rozlišením 1600 dpi pro každodenní hraní a režimem extra nízké rychlosti s rozlišením 400 dpi pro lepší míření a přesné odstřelování.

Gladius využívá odolné spínače Omron, které zvládnou nejméně 20 milionů kliknutí. Speciální patice usnadňuje výměnu spínačů. Pro hráče, kteří si chtějí přizpůsobit odpor stisku tlačítek, jsou navíc připraveny další dva spínače japonské výroby.

Pro ukládání herních profilů slouží integrovaná flash paměť. Pomocí softwaru Armoury lze vytvářet, upravovat nebo ukládat neomezený počet profilů do svých PC nebo herních notebooků. Software zahrnuje i kalibrační nástroj, který analyzuje charakteristiky povrchu, čímž zvyšuje přesnost senzoru a přináší výhodu v podobě lepší citlivosti ve hrách.

Myška se dodává s dvoumetrovým oplétaným USB kabelem pro použití se stolním počítačem a klasickým cestovním metrovým USB kabelem pro použití na LAN party. Kabel lze od myši oddělit jediným stisknutím uvolňovacího tlačítka. Micro USB port se nachází pár milimetrů nad povrchem podložky a je nakloněn tak, aby nehrozilo, že by mohl drhnout o stůl. V balení každé myši Gladius nechybí kapsa ROG na přenášení, dvě samolepky s logem ROG a čtyři teflonové nožičky pro lepší skluz. Novinka se již prodává za 1999 Kč, resp. 72,90 euro s DPH.

Asus začal prodávat herní myš Gladius s rozlišením 6400 dpi. Cena je za 1 999 Kč
i Zdroj: PCTuning.cz

Asus začal prodávat herní myš Gladius s rozlišením 6400 dpi. Cena je za 1 999 Kč
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama