asus-zenbook-pro-15-notebook-s-druhym-displejem-misto-touchpadu
Novinka Asus ZenBook Pro 15: Notebook s druhým displejem místo touchpadu

Asus ZenBook Pro 15: Notebook s druhým displejem místo touchpadu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 9. 2018 16:00

Společnost Asus uvedla na český trh profesionální notebook ZenBook Pro 15 (UX580). Novinka je namísto klasického touchpadu vybavena obrazovkou ScreenPad, která kombinuje dotykovou plochu s plnobarevným dotykovým displejem s vysokým rozlišením a nabízí nové způsoby inteligentní interakce nejen s aplikacemi Windows ale i dalšími speciálními aplikacemi (ScreenPad Apps).

Reklama

ZenBook Pro 15 pohání procesor Intel Core i7-8750H, který doplňují 16 GB operační paměti (DDR4) a rychlý 512GB PCIe 3.0 ×4 SSD. Vykreslování grafiky zajistí čip Nvidia GeForce GTX 1050, který zvládne i intenzivní úkoly, jako je 3D rendering, přehrávání videí ve 4K rozlišení nebo plynulé hraní her.

Navzdory velmi slušnému výkon nabízí ZenBook Pro 15 výdrž až 9,5 hodiny na jedno nabití. Bezdrátová technologie WiFi s technologií Gigabit třídy 802.11ac a rychlostí až 1734 Mb/s pak umožňuje plynulé streamování online videí ve 4K, s větším rozsahem a stabilnějším síťovým připojením. Novinka obsahuje také dva porty USB-C s podporou rozhraní Thunderbolt 3, dále dva porty USB 3.1 typu A a plnohodnotný HDMI port.

Asus ZenBook Pro 15: Notebook s druhým displejem místo touchpadu
i Zdroj: PCTuning.cz

Multimédia je možné konzumovat na 15,6palcovém displeji NanoEdge s Full HD rozlišením, který pokrývá 72 % barevného gamutu NTSC, a disponuje barevnou přesností ∆E (Delta-E) <2,0. Audio zajišťuje výkonný zvukový systém s certifikací Harmon Kardon.

Jak už bylo zmíněno v úvodu, namísto klasického touchpadu má počítač ScreenPad, což je 5,5palcová dotyková obrazovka s 1080p rozlišením. Stisknutím funkčního tlačítka F6 se obrazovka přepíná mezi režimem ScreenPad, režimem Screen Extender (rozšíření obrazovky) a režimem touchpadu. Zvláštní aplikace ScreenPad Apps se spouštějí v rámci programu s řadou nástrojů, jako jsou Kalkulačka, Hudební přehrávač, NumKey, Launcher a ASUS Sync.

NumKey změní obrazovku ScreenPadu na numerickou klávesnici, s níž lze zadávat data např. do tabulek. Režim Extender přemění ScreenPad na sekundární displej v systému Windows, čehož lze využít k vyšší produktivitě na dvou obrazovkách. Další adaptivní integrace ScreenPadu je možná prostřednictvím rozšíření prohlížeče, jako je například ScreenPad YouTube Player pro Chrome: tato funkce umisťuje ovládací prvky pro přehrávání videí na dosah prstů uživatele.

ZenBook Pro 15 se v Česku prodává v tmavě modré povrchové úpravě za 44990 Kč včetně DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama