asus-zenbook-s13-je-nejtenci-notebook-na-svete
Novinka Asus ZenBook S13 je nejtenčí notebook na světě

Asus ZenBook S13 je nejtenčí notebook na světě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1

Asus představil na veletrhu CES v Las Vegas nové přírůstky do svých notebookových řad. Jednou z nejzajímavějších novinek je bezesporu ZenBook S13 (UX392), což je - dle vyjádření výrobce - nejtenčí přenosný počítač na světě.

Reklama

Nově představený ZenBook S13 je 13,9palcový notebook vybavený procesory Intel Core i7 osmé generace (i7-8565U a i7-8265U) a má IPS displej s rozlišením Full HD a jasem 400 nitů. Poměr obrazovky k tělu činí 97 procent. Rámečky displeje jsou široké pouze 2,5 mm a s tloušťkou šasi 12,9 mm je S13 vůbec nejtenčím notebookem na světě s dedikovanou grafikou (GeForce MX150).

Notebook se vyznačuje lehkým šasi z jednoho kusu hliníku s hmotností 1,1 kilogramu a odolností, která odpovídá armádním standardům MIL-STD-810G. Počítač je možné vybavit až 16 GB RAM (LPDDR3) a o rychlý start systému se postará PCIe solid-state disk.

Nechybí gigabitová Wi-Fi a Bluetooth 5.0, ozvučení dostaly na starost reproduktory Harman Kordon a pro připojení periferií poslouží jeden standardní USB konektor a jeden USB-C, kterým je řešeno i dobíjení baterie kapacity 50 Wh. Samozřejmostí je čtečka paměťových karet a výstup na sluchátka.

Asus ZenBook S13 (UX392) se začne prodávat během prvního kvartálu za dosud neupřesněnou cenu.

Asus ZenBook S13 je nejtenčí notebook na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama