Battlefield V – Make war, not love
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Battlefield V – Make war, not love

Battlefield V – Make war, not love | Kapitola 7

Jan Preclík

Jan Preclík

6. 12. 2018 03:00 41

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Pastva pro oči 3. Singleplayerové kampaně 4. War stories – příběhy veteránů
5. Režimy multiplayeru 6. Třídy pěchoty 7. Závěr

Po dvou letech nám EA opět zpříjemní prožití vánočních svátků novým dílem válečné multiplayerové akce, tentokrát z období druhé světové války. Poslední patch zlepšující výkon v ray tracingu potěšil hlavně majitele nových Nvidíí, ale i na ostatní čeká nový příběh v kampani. Přináší ale kromě revolučního ray tracingu také perfektní hratelnost?

Reklama

Battlefield V je vůbec první díl, do kterého jsem se hlouběji ponořil. Sice jsem chvíli zpočátku tápal a objevoval herní mechaniky, jakmile jsem si všechno osahal a aspoň z části pochopil herní systém jednotlivých režimů, hra mě začala neskutečně bavit. O to víc, když jsem se spřáhnul s kamarády do squadu a mohli jsme společně ve jménu vůdce drtit spojenecká vojska.

Ve své podstatě se proti předchozím dílům až na drobné rozdíly žádná revoluce v herním stylu nekoná. Herní módy jsou téměř totožné, akorát jinak pojmenované. Většina herních módů funguje na bázi capture the flag, domination, případně odpalování nepřátelské techniky. I přes slabou různorodost mezi jednotlivými režimy hra více hráčů rozhodně baví a jen tak neomrzí. Obzvlášť, když ji máte s kým hrát.

Battlefield V – Make war, not love
i Zdroj: PCTuning.cz

Největší vylepšení proti svým předchůdcům je jednoznačně grafika. Technologie ray tracingu dává za cenu slabšího výkonu hře ještě realističtější punč. Včera navíc vyšel patch, který by měl lépe hru lépe optimalizovat. To jsem bohužel na své kartě nemohl vyzkoušet, nicméně první videa, které se vyskytly na youtube ukazují až dvojnásobný nárust výkonu. 60-80 FPS ve full HD sice není na nejsilnějších kartách současnosti nic moc extra, rozhodně je to ale oproti původnímu stavu slušný upgrade.

Co se ray tracingu týká, jde sice o líbivou vychytávku, nicméně hra svým vzhledem dokáže uchvátit i bez něj. Po grafické stránce nelze Battlefieldu nic vytknout. Prostředí vypadá nádherně a skutečně realisticky. Aktuální patch taky vylepšil taky fyziku, výbuchy a rozpadající se budovy vypadají ještě lépe než předtím. Tenhle vizuál rozhodně dříve FPS hrám chyběl a už jenom kvůli té parádě stojí za to si hru alespoň vyzkoušet.

Battlefield V – Make war, not love
i Zdroj: PCTuning.cz

Na metacritic má hra od uživatelů ubohé hodnocení 3,0/10, ale objektivně si zaslouží hodnocení mnohem lepší. Je sice pravda, že četa složená jenom z ženských je historický nesmysl, naštěstí tu aspoň nejsou vojáci černé pleti válčící za Wehrmacht. Faktem je, že hra je plná historických nepřesností. Důležité je uvědomit si, že je to jenom hra. Je inspirovaná druhou světovou válkou. Má fantastickou atmosféru plnou soubojů a umírání. A právě to umírání, na které se taky hodně nadává, udržuje dynamiku hry. Pokud se odprostíte od těchto předsudků, dojdete k závěru, že se jedná o fantasticky zpracovanou online řežbu z prostředí druhé světové války.

Battlefield V – Make war, not love
i Zdroj: PCTuning.cz

Je otázkou, zda do hry investovat plnou cenu nebo si pár měsíců počkat. Pokud jste fanoušci Battlefieldu a jeho herních mechanik, rozhodně ve vaší sbírce nesmí chybět. Pokud jste z minulých dílů tímhle online herním stylem už otrávení, zahrajte si raději jedničku, která se dá sehnat za zlomek původní ceny a počkejte si na slevu. A pokud jste světem Battlefieldu nepolíbení a máte rádi rychlé a dynamické týmové onlinovky, na nic nečekejte a kupujte. Hra je skvěle optimalizovaná, takže nejen, že se slušně hýbe na starších počítačích, ale i na nízké detaily vypadá proklatě dobře. A teď mne omluvte, Führer mne volá zpátky do služby.

                 

Battlefield V
KLADY
Battlefield V – Make war, not love
i Zdroj: PCTuning.cz
Battlefield V – Make war, not love
i Zdroj: PCTuning.cz
ZÁPORY
Grafika Málo map
Perfektní hratelnost Grafické glitche
Epické bitvy Multiplayer se příliš neliší od předchozích dílů
   
★★★★★★★★★★
Orientační cena s DPH: 1200 Kč

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama