be quiet! LIGHT LOOP 360 mm – AiO vodní kit pro CPU s ARGB
i Zdroj: be quiet!
Hardware Recenze be quiet! LIGHT LOOP 360 mm – AiO vodní kit pro CPU s ARGB

be quiet! LIGHT LOOP 360 mm – AiO vodní kit pro CPU s ARGB | Kapitola 8

Z. Obermaier

Z. Obermaier

60

Seznam kapitol

1. be quiet! LIGHT LOOP 2. Galerie chladiče 3. Specifikace a balení 4. Testovací sestava a software
5. Měření s Intel Core i9-13900K (250 W) 6. Teplota s různým nastavením otáček (250 W) 7. Teploty s AMD Ryzen 9 9900X 8. Závěr – Hodnocení

Výrobce příslušenství be quiet! po dlouhých letech letos obnovuje svou nabídku AiO chladičů. My se dnes podíváme na model LIGHT LOOP, který přináší výrazné ARGB osvětlení na pumpě i ventilátorech.

Reklama
be quiet! LIGHT LOOP 360 mm – AiO vodní kit pro CPU s ARGB
i Zdroj: be quiet!

Po testu a jeho výsledcích je jasné, že v případě be quiet! LIGHT LOOP 360 jde o highend AiO chladič, který chladí stejně dobře, jako už dříve testované sety. Rozdíly jsou mezi highendem v řádu jednotek stupňů, což nestojí za řeč. Dostáváme se dokonce k rozdílům ne v celých stupních, ale desetinách (kvalitní 360mm vodní chladiče naleznete na Alza.cz).

Ohledně výkonu a hlučnosti chladiče nemám s tímto produktem žádný problém. Také zpracování pumpy, radiátoru s možností doplnění kapaliny a opravdu robustních hadice zaslouží pochvalu. Ohledně instalace a komfortu užívání mám ale několik výtek.

V dnešní době jsme už daleko za hromadou kablíků, které se motají ve skříni. Spousta výrobců dnes umí napájet ventilátory zcela bez kabelů, nebo je alespoň nějak šikovně schovají a propojí. be quiet! na to jde ale postaru. Dva kablíky z každého ventilátoru, kdy navíc každý zvlášť jde do HUBu, který ale vůbec k ničemu není. Nepropojuje se s počítačem skrze USB a neumožňuje správu skrze aplikaci. Důvod jeho existence mi zcela uniká.

S tím souvisí i těžkopádnost ovládání a monitoringu. HUB musíte s deskou propojit kromě SATA napájením ještě kablíkem z portu PWM IN. Tímto portem desky pak ovládáte otáčky ventilátorů. Dokud ale jeden z vaších ventilátorů nezapojíte po portu na HUBu s označením RPM, otáčky v softwaru k desce neuvidíte, bude tam stále nula. Chvíli jsem nad tím koumal, jelikož manuál vám neporadí. Proč to není v manuálu popsané, nechápu, už před lety si na to dle vyhledávače stěžovala řada lidí na webu a dosud to výrobce do manuálu nedal. Nakonec jsme na to ale přišli a vše fungovalo bez problémů.

be quiet! LIGHT LOOP 360 mm – AiO vodní kit pro CPU s ARGB
i Zdroj: be quiet!

Za půjčení chladiče děkujeme be quiet!

Verdikt

Velmi výkonný a pěkně zpracovaný chladič, některé věci už ale jiní výrobci umí lépe a moderněji.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Vysoký výkon, nízká hlučnost, ARGB osvětlení
Kompatibilní se všemi paticemi, offset uchycení pro AMD Ryzeny
Uchladí až 300 W
Možnost doplnění chladící kapaliny, je součástí balení
Zastaralý cable management
Zcela zbytečný HUB, který ještě víc komplikuje cable management
Žádná aplikace na správu a monitoring
Složitější sledování a změna otáček
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama