be quiet! LIGHT LOOP 360 mm – AiO vodní kit pro CPU s ARGB
i Zdroj: be quiet!
Hardware Recenze be quiet! LIGHT LOOP 360 mm – AiO vodní kit pro CPU s ARGB

be quiet! LIGHT LOOP 360 mm – AiO vodní kit pro CPU s ARGB

Z. Obermaier

Z. Obermaier

60

Seznam kapitol

1. be quiet! LIGHT LOOP 2. Galerie chladiče 3. Specifikace a balení 4. Testovací sestava a software
5. Měření s Intel Core i9-13900K (250 W) 6. Teplota s různým nastavením otáček (250 W) 7. Teploty s AMD Ryzen 9 9900X 8. Závěr – Hodnocení

Výrobce příslušenství be quiet! po dlouhých letech letos obnovuje svou nabídku AiO chladičů. My se dnes podíváme na model LIGHT LOOP, který přináší výrazné ARGB osvětlení na pumpě i ventilátorech.

Reklama

Je až neuvěřitelné, že poslední AiO chladič od be quiet! jsem testoval před osmi lety. O to víc mne šokovalo, že já ten chladič z testu (rok 2016) stále používám a je plně funkční. Když se dívám na web výrobce, tak oni očividně za těch posledních osm let s AiO chladiči nikam nespěchali.

Před osmi lety otestovaný model SILENT LOOP se dočkal pouze jedné další verze a v podstatě nezměněný vydržel až do letošního roku. Zcela nový je ale model LIGHT LOOP, který dnes testujeme. Ten se v tuto chvíli ani ještě nedá koupit, na webu výrobce ale je. Dostupnost by měla být do konce září.

be quiet! LIGHT LOOP 360 mm – AiO vodní kit pro CPU s ARGB
i Zdroj: be quiet!

Právě model LIGHT LOOP je v nabídce be quiet! výjimečný, jelikož má podsvícení, jak už napovídá jeho název. Obě další řady AiO chladičů SILENT a PURE LOOP jsou takové temné chladiče bez blikátek a RGB efektů. Zřejmě be quiet! zjistil, že to zákaznicí vyžadují a vyšel jim svým prvním osvětleným modelem vstříc (nabídka chladičů be quiet! na Alza.cz).

Jelikož jde ale o moderní chladič z roku 2024, nenabízí jen ARGB efekty, ale kompletně novou konstrukci pumpy a ventilátorů. Pumpa v sobě má plech s tryskou, která zvyšuje tlak v okruhu a tím i chladící výkon. Zajímavý je i způsob uchycení pro AMD, který nabízí dvě varianty: pro běžná CPU a pak ta nejvýkonnější, kdy můžete použít offset. Také možnost doplnění chladiva se může hodit, kapalina je součástí balení.

be quiet! LIGHT LOOP 360 mm – AiO vodní kit pro CPU s ARGB
i Zdroj: be quiet!

Česká cena není ještě v době psaní recenze známá, ale má být v EU kolem 160 EUR. To by mělo v ČR znamenat cenovku lehce přes 4000 Kč. Myslím si, že jde o cenu víceméně standardní za 360 mm radiátor a highend AiO chlazení. Slušné sady se nabízejí od 3500 Kč.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama