bez-uctu-google-se-uz-na-youtube-neprihlasite
Novinka Bez účtu Google se už na YouTube nepřihlásíte

Bez účtu Google se už na YouTube nepřihlásíte

Jiří Zahrádka

Jiří Zahrádka

27. 2. 2011 10:00 15

YouTube zavedlo další novinku, která pomůže jejímu majiteli zlepšit postavení na trhu.

Reklama

Tím majitelem myslíme Google, který YouTube v celé své zadlužené kráse koupil koncem roku 2006. Tři mladí zakládající členové si tehdy přišli na 1,65 miliard amerických dolarů, což činilo v přepočtu přes 37 miliard korun. Bylo proto jasné, že Google nebude největší video server světa provozovat jako charitu, ale využije jej pro generování zisku.

Zatím poslední krok jsme mohli zaznamenat v průběhu minulého týdne, kdy Google uživatele donutil propojit svůj účet na Gmailu s tím na YouTube. Propojení spočívá pouze v tom, že se sjednotila hesla pro přihlášení – nově se na YouTube dostanete s heslem ke svému Gmail účtu. Pokud nemáte účet na Gmailu, YouTube vám nabídne jeho založení.

Bez účtu Google se už na YouTube nepřihlásíte
i Zdroj: PCTuning.cz

Přezdívka na YouTube jinak zůstává i nadále stejná, zůstávají i všechna videa v Oblíbených. V prostředí samotného Gmailu pak přibyla možnost přejít na stránky YouTubu (horní nabídka Další / YouTube). Žádné další změny.

Zdá se to být banalitou, na YouTube ale zavítá měsíčně přibližně 490 milionů unikátních uživatelů, přičemž počet registrovaných uživatelů se odhaduje na desítky milionů. Google tak může ulovit miliony nově zřízených účtů na Gmailu a mnoho uživatelů může následně nalákat na trvalé využívání svých služeb. Získat nové uživatele přitom dnes již není nic jednoduchého, karty jsou rozdané a uživatelé neradi mění používané služby. Google tak dokázal potenciál populárního YouTubu elegantně využít ve svůj prospěch.

YouTube jinak získává peníze z nepříliš populární reklamy, jejíž četnost na serveru za poslední rok výrazně stoupla. Dnes provází videa malý reklamní boxík ve spodní části, dále si jednou za čas musíte na přehrání počkat, než doběhne reklamní klip, a konečně poslední způsob reklamy je ve sponzorovaných reklamních videích. Zakladatelé YouTubu se přitom výrazné reklamě vyhýbali.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama