bleskovka-intel-na-veletrhu-cebit-2008
Zábava Článek Bleskovka: Intel na veletrhu Cebit 2008

Bleskovka: Intel na veletrhu Cebit 2008

Eckstein, Šarman

Eckstein, Šarman

14. 3. 2008 01:00 13

Seznam kapitol

1. Úvod aneb Byli jsme tam 2. Co se chystá? 3. Závěr

V sérii zpráv z veletrhu Cebit 2008 se nyní podrobněji podíváme na společnost Intel a její připravované novinky, které zahrnují především nové mobilní procesory Intel Atom a novou mobilní platformu Intel Centrino Atom. Redakce serveru PCtuning měla možnost slyšet veškerá vyjádření Intelu přímo od jejich německého zástupce Mika H. Cato.

Reklama

Právě tento rok slaví Intel své 40. narozeniny, čemuž odpovídala i velikost její prezentace na letošním veletrhu Cebit 2008. Společnost se neomezila na pouhý stánek (který ovšem v případě některých vystavovatelů zabíral prostor o velikosti menší výrobní haly), ale pronajal si rovnou celý pavilón. Hlavním tahákem tohoto roku byly samozřejmě procesory vyrobené pomocí 45nm technologie.

Bleskovka: Intel na veletrhu Cebit 2008
i Zdroj: PCTuning.cz

Intel si pronajal hned celý pavilón.

Zajímavostí je, že stánek postupně v průběhu veletrhu měnil svůj design a s ním také svůj obsah. Podnikové servery (Business Hall), které mu dominovaly v prvních dnech, vystřídaly s příchodem víkendu výkonné herní stanice (Gaming Hall). Intel tak reagoval zejména na fakt, že o víkendu odborníky ze všech oblastí IT vystřídá laická veřejnost s velkým podílem mladých lidí a tedy samozřejmě i hráčů. Nebylo proto divu, že z důvodu přeplněné haly pořadatelé pouštěli dovnitř návštěvníky úměrně těm, kteří právě odcházeli. Nám však v bezproblémovém vstupu pomohl statut novinářů.

Bleskovka: Intel na veletrhu Cebit 2008
i Zdroj: PCTuning.cz

Většina návštěvníků byla shromážděna před obrovskou projekcí promítající právě probíhající herní turnaj.

Bleskovka: Intel na veletrhu Cebit 2008
i Zdroj: PCTuning.cz

Zahrát si na těch nejvýkonnějších herních strojích mohl opravdu každý,...

Letošním sloganem Intelu se stala věta „IT STARTS WITH THE CHIP” (volně přeloženo „ZAČÍNÁ TO ČIPEM“) a v tomto duchu se také nesla prezentace společnosti. Důraz byl kladen zejména na nový procesor Intel Atom a platformu Intel Centrino Atom. I přesto byla tato dvě lákadla o víkendu spíše ozdobou ve vitrínách. Jak už jsme totiž zmiňovali, návštěvníky zajímala především mohutná projekce promítající právě probíhající zápas. Nyní už se ale podíváme na ty nejžhavější novinky, jež nám Intel na veletrhu naservíroval.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama