bleskovka-intel-na-veletrhu-cebit-2008
Zábava Článek Bleskovka: Intel na veletrhu Cebit 2008

Bleskovka: Intel na veletrhu Cebit 2008 | Kapitola 3

Eckstein, Šarman

Eckstein, Šarman

14. 3. 2008 01:00 13

Seznam kapitol

1. Úvod aneb Byli jsme tam 2. Co se chystá? 3. Závěr

V sérii zpráv z veletrhu Cebit 2008 se nyní podrobněji podíváme na společnost Intel a její připravované novinky, které zahrnují především nové mobilní procesory Intel Atom a novou mobilní platformu Intel Centrino Atom. Redakce serveru PCtuning měla možnost slyšet veškerá vyjádření Intelu přímo od jejich německého zástupce Mika H. Cato.

Reklama

Ačkoliv byl na stánku Intelu turnaj v Counter-Strike hlavní atrakcí většiny návštěvníků, stále tam bylo k vidění mnoho nadupaných strojů, mezi nimiž bych zmínil i herní platformu Intel "Skulltrail" (QX9775). Tu jsme pro vás koneckonců i vyfotili, a to za plného běhu. Jen si poslušte, objektiv jsme nešetřili...

Bleskovka: Intel na veletrhu Cebit 2008
i Zdroj: PCTuning.cz

Skulltrail vypadá už na první pohled "nadupaně"...

Bleskovka: Intel na veletrhu Cebit 2008
i Zdroj: PCTuning.cz

Oba procesory byli chlazeny ventilátory z dílen společnosti Zalman.

A co nás vlastně dovedlo až ke Skulltrail? Den před návštěvou jsme si u vedení Intelu domluvili tiskovou konferenci s již výše zmiňovaným oficiálním zástupcem společnosti, Mikem H. Cato. Bez něj by možná ani tento článek nevznikl, jelikož většina zde uvedených informací je právě z jeho úst. Bohužel, jednalo se o poslední den, kdy byl CeBIT otevřený a na pana Cata již venku čekalo služební auto se šoférem. Mohl si na nás tedy udělat jen asi 15 minut čistého času, což na plnohodnotný rozhovor nestačí. Nevadí ale, i tak nám poskytl mnoho zajímavých informací a také exkluzivní možnost vyfotit si zbrusu nový Intel Atom, který jste mohli zhlédnout v minulé kapitolce.

Přece jenom jsme se ale zástupce Intelu na něco stihli zeptat, čímž se také pomalu navrátím k prvnímu odstavci této kapitolky. Zajímala nás reakce společnosti Intel na novou herní platformu konkurenčního Advanced Micro Devices - "Spider". Dostat odpověď však nebylo tak jednoduché, jelikož se nám sám Mike H. Cato přiznal, že s touto konkurenční platformou není obeznámen. Nabídl nám ovšem nahlédnout do útrob běžící nejnovější dual procesorové herní platformy Intel "Skulltrail" (QX9775), kterou jste mohli vidět výše.

Pár fotografií na závěr...

Bleskovka: Intel na veletrhu Cebit 2008
i Zdroj: PCTuning.cz

Konkrétně nejnovějším procesorům vyrobených 45nm procesem Intel věnoval celou vitrínu.

Bleskovka: Intel na veletrhu Cebit 2008
i Zdroj: PCTuning.cz

Detail zástupce procesoru vyrobeného 45nm procesem.

Bleskovka: Intel na veletrhu Cebit 2008
i Zdroj: PCTuning.cz

Jádro 45nm procesoru.
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama