blizzard-zaluje-hackery-starcraftu-ii
Novinka Blizzard žaluje hackery Starcraftu II

Blizzard žaluje hackery Starcraftu II

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

22. 5. 2014 12:00 20

Pokud provozujete on-line hru pro více hráčů, boj s hackery a dalšími podvodníky je nekonečný. V tomto ohledu jsou na tom zdaleka nejhůře FPS hry, ale ušetřeny nezůstávají ani další žánry. Tak například ve StarCraftu II je populární hack ValiantChaos MapHack, který však není k disozici zdarma, ale budete si za něj muset zaplatit.

Reklama

Právě skutečnost, že za ValiantChaos MapHack chtějí jeho tvůrci platit, společnost Blizzard naštvala do té míry, že je kvůli tomu nyní žaluje. A to navzdory skutečnosti, že nikdo ani netuší, kdo za hackem vůbec stojí.

Blizzard žaluje hackery Starcraftu II
i Zdroj: PCTuning.cz

ValiantChaos MapHack je v prodeji od roku 2010, což při jeho ceně 32 liber za kus, autorům určitě přineslo vysoké zisky. Blizzard se domnívá, že tento hack porušuje jeho značku, ale že poničil i samotnou hru, jelikož ta je pro spoustu poctivých uživatelů méně zábavná.

Hack ValiantChaos MapHack umožňuje spoustu příkazů jako je například zviditelnění neviditelných nepřátelských jednotek, což vede k nerovnováze hry. Ironií je, že ValiantChaos MapHack byl hackován dalšími uživateli. 

Blizzard ve své stížnosti uvedl, že: "Obžalovaní nenávratně poškodili schopnost Blizzardu poskytnout legitimním hráčům StarCraftu II herní zážitek, který by si mohli maximálně užít. To vede k nespokojenosti užvatelů s hrou a tím pádem i ke ztrátě zájmu o danou značku". Podle Blizzardu vede tato skutečnost k menším prodejům StarCraft II, ale i jeho rozšíření, což významně snižuje příjmy Blizzardu.

Společnost Blizzard po tvůrcích hacku nyní požaduje, aby ho stáhli z prodeje a Blizzardu zaplatili odškodnění za porušení autorských práv, což by se rovnalo milionům dolarů. To by pro tvůrce hacku mělo fatální následky.

Zdroj: KitGuru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama