britska-vlada-chce-internet-definovat-jako-verejnou-sluzbu-ktera-musi-byt-dostupna-vsem
Internet Novinka Britská vláda chce internet definovat jako veřejnou službu, která musí být dostupná všem

Britská vláda chce internet definovat jako veřejnou službu, která musí být dostupná všem

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

23. 2. 2015 08:00 3

Britská vláda, nebo přesněji Sněmovna lordů vyzvala k tomu, aby byl internet v Británii považován za veřejnou službu, která musí být k dostání pro všechny podobně jako voda či elektřina, jelikož má v současném životě lidí zásadní význam. 

Reklama

Sněmovna lordů, což je součást horní komory Parlamentu Spojeného království, vydala prohlášení " Make or Break: The UK's Digital Future", v němž vyzdvihuje důležitost toho, aby byl internet přístupný všem obyvatelům. Prohlášení zároveň poukazuje na to, že Spojené království v oblasti univerzálního přístupu na internet zaostává za ostatními zeměmi, což se musí naléhavě řešit.

Britská vláda chce internet definovat jako veřejnou službu, která musí být dostupná všem
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve zprávě je zmíněno také to, že přístup na internetu je v současnosti nutný k běžným každodenním činnostem. Většina činností jako je nakupování, používání telefonu či bankovnictví navíc vyžaduje interakci s informačními technologiemi a potažmo i s internetem a také určitou počítačovou a internetovou gramotnost, která by se měla stát běžnou praktickou dovedností lidí.

Zpráva nicméně neposkytuje žádné konkrétní návrh, jak internet zpřístupnit všem. Přesto by mohla být impulzem ke splnění tohoto této definice.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama