Brzy dorazí „nový“ Xbox. Nabídne přepracovaný design a až 2TB úložiště
i Zdroj: Midjourney (vygenerováno pomocí AI)
Hardware Novinka Brzy dorazí „nový“ Xbox. Nabídne přepracovaný design a až 2TB úložiště

Brzy dorazí „nový“ Xbox. Nabídne přepracovaný design a až 2TB úložiště

Jakub Fišer

Jakub Fišer

19. 9. 2023 09:00 8

O nové variantě konzole PlayStation 5 se hovoří již minimálně rok. Měla by být tenčí, kompaktnější a měla by též předznamenávat blízký příchod vylepšené verze PlayStation 5 Pro. A co Xbox? Ten mezitím prakticky „oznámil“ zmenšenou variantu svého Xboxu Series X.

Reklama

Digitální Xbox Series X

Plány americké společnosti Microsoft unikly z prezentace, na které se podílel i regulátor FTC. Podle té Microsoft pracuje na projektu Brooklin, jinými slovy designové obměně Xboxu Series X.

Nové provedení by mělo být především podstatně menší. Zmizí disková mechanika, takže novinka bude „digitální“, nabídne tak podobnou možnost volby jako konkurenční Sony. Z oficiálních snímků je rovnou patrné, že vpředu bude minimálně jeden USB-C port.

Kromě toho má nový Xbox přinést Wi-Fi 6E, svižnější Bluetooth 5.2 a také výrazně vyšší úložiště 2 TB. Přitom základní Xbox Series X nabízí maximálně 1 TB místa. Dle oficiálních informací dorazí nový Xbox v listopadu příštího roku a bude stát 499 dolarů, tedy asi 14 tisíc korun. Na českém trhu bude cena zřejmě stejná jako u aktuálního Xboxu, tedy zhruba 12 tisíc korun včetně DPH.

Nový ovladač k tomu

Kromě tohoto překvapivého kousku odhaluje prezentace pro FTC také projekt Sebile, což má být nový ovladač. Ten má dvoubarevné schéma a bude podporovat přímé připojení ke cloudu a Bluetooth 5.2.

Microsoft jako specifikace ovladače uvádí také „přesnou haptickou zpětnou vazbu“ a „haptiku VCA zdvojenou jako reproduktory“. Bude mít také tišší tlačítka a páčky, dobíjecí a vyměnitelnou baterii, modulární páčky a bude možné jej probudit zvednutím. Na trh se dostane až na konci května příštího roku za klasickou cenu kolem 1 900 korun.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama