creative-nejspise-zazaluje-apple
Novinka Creative nejspíše zažaluje Apple

Creative nejspíše zažaluje Apple

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

10. 12. 2005 00:00 7

Před několika dny byl uveden nový MP3 a video přehrávač Creative, Zen Vision:M. Přestože by většina z vás čekala, že Apple podá na Creative žalobu za částečné okopírování iPodu, je tomu přesně naopak.

Reklama

V sprnu 2005 byl Creative uznán patent na uživatelské rozhraní MP3 přehrávačů (systém procházení adresářů). Žádost o patent byla podána již v lednu roku 2001. iPod od Apple používá velmi podobný interface - snaha o patent také byla, ale bohužel již bylo pozdě.

Generální ředitel Creative, Sim Wong Hoo, prohlásil, že se postará, aby intelektuální vlastnictvní společnosti nebylo porušováno. Přestože konkurenci specifikoval pouze jako "hlavní soupeři", je jasné, že myslel zejména Apple.

Ptáte se, proč Creative čekalo až do prosince, když uznaný patent mělo už v srpnu? Je totiž veřejným tajemstvím, že zažalovat silnějšího protivníka je velmi dobrý marketingový tah; jako se AMD vyplatilo zažalovat Intel, tak i Creative doufá ve zvýšení prodejů svých přehrávačů v návaznosti na publicitu plynoucí ze soudní pře.

Zdroj: TG Daily

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama