dalsi-masivni-utok-na-psn-sony-preventivne-zablokovalo-93000-uzivatelskych-uctu
Novinka Další masivní útok na PSN: Sony preventivně zablokovalo 93000 uživatelských účtů

Další masivní útok na PSN: Sony preventivně zablokovalo 93000 uživatelských účtů

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

13. 10. 2011 09:00 3

Po problémech s doutnajícími televizory Bravia se v Sony musí potýkat s dalšími nepříjemnostmi. Oblíbená služba PlayStation Network čelila dalšímu masivnímu útoku hackerů.

Reklama

Je tomu již pár měsíců, co jsme vás naposledy informovali o problémech, které japonské společnosti způsobují útoky hackerských skupin. Na delší dobu vše utichlo a zdálo se, že společnost bude mít konečně klid. Není tomu tak a Sony na svém PlayStation blogu oznámila další útok na zabezpečení PSN účtů.

Další masivní útok na PSN: Sony preventivně zablokovalo 93000 uživatelských účtů
i Zdroj: PCTuning.cz

Šéf bezpečnosti společnosti k tomu řekl: „Chceme abyste věděli, že se nám podařilo odhalit útoky na služby Sony Entertainment Network, PlayStation Network a Sony Online Entertainment četnými pokusy k přihlášení pomocí ID a hesla do naší síťové databáze. Tyto snahy zřejmě obsahují velké množství dat získaných z jednoho nebo více kompromitujících seznamů od jiných společností, nebo z jiných míst či zdrojů. Vzhledem k tomu, že data použitá při pokusech k přihlášení do naší sítě tvořily shodná ID a hesla, a že drtivá většina pokusů vedla k neúspěšnému přihlášení, je více než pravděpodobné, že data pocházejí z jiného zdroje a ne z našich sítí. Podnikli jsme potřebné kroky ke zamezení této aktivity.

Další masivní útok na PSN: Sony preventivně zablokovalo 93000 uživatelských účtů
i Zdroj: PCTuning.cz

Ovlivněna mohla být méně než jedna desetina procenta (0,1%) z našich PSN, SEN a SOE zákazníků. Přibližně u 93000 účtů na celém světě (PSN / SEN: přibližně 60000 účtů, SOE: cca 33000) byly pokusy o přihlášení úspěšné a ty jsme dočasně zablokovali. Pouze v nepatrné části z těchto 93000 účtů byla prokázána další činnost ještě před zablokováním. V současné době přezkoumáváme tyto neoprávněné přístupy k účtům a poskytne další informace, jakmile je získáme...„

V této nezáviděníhodné situaci se společnost nachází až nehezky často a tím přichází o další a další zákazníky. Co si o tom všem myslíte vy?

Zdroj: Blog.eu.playstation.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama