driver-san-francisco-bez-internetu-si-nezahrajete-bude-mit-opet-drm-ochranu
Novinka Driver: San Francisco – Bez internetu si nezahrajete, bude mít opět DRM ochranu

Driver: San Francisco – Bez internetu si nezahrajete, bude mít opět DRM ochranu

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

29. 7. 2011 06:00 17

DRM ochrana byla podle mnohých špatným krokem. Ubisoft se k ní přes mnohé kritiky ale vrátí a ještě s menším vylepšením.

Reklama

Určitě si pamatujete aféru okolo tzv. DRM ochrany od Ubisoftu u hry Assassin's Creed 2. Pokud ne, tak vám ji v krátkosti připomenu. DRM byla ochrana proti kopírování her, která fungovala na principu, že vy jste měli pouze 95 % celé hry. Zbytek, u hry Assassin's Creed 2 to byly třeba úkoly a další pokyny, se vždy po dokončení jednoho úkolu nebo dosažení checkpointu stáhli ze serveru Ubisoftu. Bylo tedy vyžadováno neustálé připojení k internetu, které pokud vypadlo, hra vám ani nedovolila pokračovat v toulání se po městě.

Driver: San Francisco – Bez internetu si nezahrajete, bude mít opět DRM ochranu
i Zdroj: PCTuning.cz


Takto dopadnete, pokud vám vypadne internet. Můžete se už jen modlit, aby se uložit aktuální postup a ne poslední checkpoint ala AC 2

Pro většinu poctivých hráčů, kteří si hru zakoupili, to bylo na obtíž a druhá strana, piráti, se jim smáli. Přesto tato ochrana přímo nezamezila pirátství, pouze jej posunula o čas, než někdo hru dohrál a potřebné soubory poskytl ostatním hráčům nelegálních kopií. Ti navíc nebyli omezeni neustálým připojením k internetu a mohli hrát kdykoliv a kdekoliv. V následujících hrách takto fungující DRM ochrana použita nebyla, ale vrátí se zase u titulu Driver: San Francisco.

Ten by měl mít vylepšenou DRM ochranu. Dostanete klíč, který můžete použít pouze jedinkrát a bude tak pravděpodobně vázán na účet na službě Uplay, na které právě musíte být neustále připojeni a která bude stahovat potřebné soubory. Pokud zapomenete, jaký je váš účet nebo vám jej někdo odcizí, budete mít problém. Toto je opět téma, na které se dá dlouho diskutovat, a proto se vás ptám: Berete DRM ochranu, která vyžaduje neustálé připojení k internetu, abyste si mohli vůbec zahrát, jako omezení, nebo vám nijak nevadí?

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama