fotografie-nejvetsi-svetova-bezpecnostni-konference
Novinka Fotografie: největší světová bezpečnostní konference

Fotografie: největší světová bezpečnostní konference

Stančík Martin

Stančík Martin

8. 2. 2007 00:00 2

Přinášíme vám fotografie a informace o největší světové bezpečnostní konferenci RSA, která se tento týden koná v San Franciscu.

Reklama

RSA 2007 mnohé návštěvníky přitáhla známými jmény jako Bill Gates a Larry Ellison. Prezentaci mají připravenou zástupci snad všech velkých bezpečnostních společností spolu s jednotlivými experty, kteří se zaměřují na problematiku virů, hackerů a organizovaných kybernetických zločinců.

Konference začala v úterý ráno pozměněnou písničkou Under Presure (Pod tlakem) na počest italskému kryptografovi Leonu Battistovi Albertovi. Slova skladby zněla například takto: "Působí to na vás drtivě, když víte, co vám může způsobit jedno nabourání do systému. Když nemáte žádnou obranu a cítíte pochyby," dále následoval refrén se známým Under Presure, což mělo značit, že IT experti jsou pod neustálým tlakem nových virů a softwarových chyb.

Po úvodní skladbě se návštěvníci dočkali diskuze Billa Gatese a Craiga Mundieho nad pokrokem Microsoftu v oblasti vytvoření "důvěryhodného počítačového prostředí," míněno sítě. Hlavní myšlenka byla nejspíše v tom, že by společnosti měly jít dál než jen k zabezpečení své vlastní sítě. Šlo o poslední Gatesovo vystoupení na RSA, protože dále se již nejbohatší muž světa a zakladatel Microsoftu bude věnovat své nadaci.

Po Gatesovi následovali Art Conviello z RSA a šéf EMC Joe Tucci, kteří oznámili své spojenectví, jež by mělo přinést nižší ceny pro zákazníky. Dále vystoupil John Thompson ze Symantecu, po němž se ke slovu dostal Eugene Kaspersky ze stejnojmenné ruské společnosti, který varoval před trojskými koňmi šifrujícími data pomocí nichž vás útočník může vydírat k placení.

RSA 2007 navštívilo 15 000 lidí a bylo zde k vidění na 300 vystavovatelů (o sto více než minulý rok) a atmosféra zde podle komentátorů byla velmi příjemná.

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama