google-fiber-gigant-naplno-rozjizdi-poskytovani-rychleho-internetoveho-pripojeni
Internet Novinka Google Fiber: Gigant naplno rozjíždí poskytování rychlého internetového připojení

Google Fiber: Gigant naplno rozjíždí poskytování rychlého internetového připojení

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

24. 8. 2011 12:00 28

Internetové připojení s rychlostí 1 Gb/s je snem každého českého uživatele. Společnost jej v USA nabídne doslova za hubičku.

Reklama

Nedávno jsme vás informovali o projektu společnosti, kde se Google angažuje jakožto poskytovatel internetového připojení (ISP). Mnohé zpráva překvapila, neboť jsme sice zvyklí na nejrůznější zařízení a aplikace s jeho logem, ale ne toto. Vše se během pár týdnů posunulo o další krok kupředu a od budování sítě už se na mnohých místech přešlo ke komerčnímu testování (úplně první byla jistá univerzita v USA; pozn. red.).

Google Fiber: Gigant naplno rozjíždí poskytování rychlého internetového připojení
i Zdroj: PCTuning.cz

Nepřehlédněte:

Inženýři doběhali, doměřili a v Palo Alto se rozběhl testovací provoz. Internet od Google je k dispozici zdarma pro studenty a členy fakult, přičemž za malý poplatek nabídne skvělé rychlosti pohybující se okolo 1 Gb/s každému v pokryté lokalitě. První ohlasy vyznívají kladně, síť běží  svižně a bez problémů. Projekt se podle slov společnosti bude dál rozšiřovat do ostatních států USA a postupně se pokusí získat si své místo na trhu. Díky oblíbené značce a výborném poměru cena - rychlost se to i nepochybně podaří. Internetový gigant totiž nasadil koncept „cena nižší než konkurence“ a zákazníkům nabízí za nižší sazbu (podle domluvy) než měli doposud skvělý 1 Gb/s.

Google Fiber: Gigant naplno rozjíždí poskytování rychlého internetového připojení
i Zdroj: PCTuning.cz

Najdou se i kritici, kteří berou krok společnosti poskytovat internetové připojení jen jako další pokus o získání citlivých dat uživatelů. To se nám zdá poněkud přehnané, vždyť by podobné jednání ani nebylo v souladu se zákonem, což sice společnost nemusí brát v potaz, ale určitě to nebude horší než u ostatních ISP. Doufejme, že se v Google postupem času rozhodnou k posunu na další trh, třeba ten evropský.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama