google-fiber-internetovy-gigant-zacina-budovat-site-pro-pristup-k-internetu-s-rychlosti-1gb-s
Internet Novinka Google Fiber: Internetový gigant začíná budovat sítě pro přístup k internetu s rychlostí 1Gb/s

Google Fiber: Internetový gigant začíná budovat sítě pro přístup k internetu s rychlostí 1Gb/s

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

29. 7. 2011 11:00 3

Společnost se již delší dobu zajímá o poskytování vysokorychlostního internetového připojení. Nyní se rozhodla vybudovat první z mnoha plánovaných sítí, které pekelně zavaří předražené konkurenci.

Reklama

Projekt s názvem Google Fiber byl poprvé spuštěn do testovacího provozu na Standfordově univerzitě, přičemž počet připojených uživatelů byl omezen. Cílem byla infrastruktura s vysokou rychlostí internetového připojení, konkrétně prý 1Gb/s pro každého připojeného, což je mnohdy 100× více než doposud. Nyní se společnost na několika místech USA rozhodla začít stavbu síťové infrastruktury, přičemž během několika týdnů by mohlo dojít k jejímu spuštění a poskytnutí připojení lidem v okolí.

Google Fiber: Internetový gigant začíná budovat sítě pro přístup k internetu s rychlostí 1Gb/s
i Zdroj: PCTuning.cz

Inženýři Googlu prý běhají sem a tam, získávají geografická data a ptají se lidí na jejich adresy. To vše má pomoci vybudovat tuto ultrarychlou síť, která slibuje hned zpočátku připojení pro 50 000 - 500 000 domácností. Z internetového giganta se tak stane další poskytovatel internetového připojení (ISP), s velmi nízkou cenou a zárukou ověřené značky.

Prozatím se Google Fiber dočkají jen domácnosti v USA, o plánech pro další rozšíření se zpráva nezmiňuje. Předražení poskytovatelé internetu se mají každopádně na co těšit. Nezbývá než doufat, že se podobně rychlého internetu někdy dočkáme i u nás.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama