Inženýr Googlu pomohl Sony opravit PS Portal, dříve svůj hack na PS Vita sdílel
i Zdroj: Sony
Novinka Inženýr Googlu pomohl Sony opravit PS Portal, dříve svůj hack na PS Vita sdílel

Inženýr Googlu pomohl Sony opravit PS Portal, dříve svůj hack na PS Vita sdílel

David Jiránek

David Jiránek

4. 4. 2024 16:50

Inženýr Googlu se před časem dostal k PS Portal. Hraní si se softwarem vyústilo v objev chyby, kdy handheld mohl rozjet hry bez připojené konzole. Inženýr ovšem vše nahlásil.

Reklama

Když Andy Nguyen v únoru sdílel obrázek s PS Portal a zapnutým GTA, mnoho vlastníků handheldu možná získalo naději, že jejich zařízení v budoucnu nebude vyžadovat zapnout PS5. Jde totiž o hlavní nevýhodu zařízení. PS Portal potřebuje být neustále připojený k PlayStationu 5. Handheld dokonce nespustí hry ani přes cloud. Hacknutí a povolení dodatečných funkcí by jistě přidalo na možnostech využití.

Jenže Andy Nguyen neměl záměr vypouštět hack na veřejnost. Bezpečnostní inženýr v Googlu místo toho nahlásil chybu v Sony a společnost nyní vydala novou verzi firmwaru, která znemožňuje obdobné hacknutí.

V minulosti Nguyen zveřejnil jailbreak na PS Vita, tedy na podobné zařízení. Zároveň poukázal i na bezpečností chyby u PS4. Jako zaměstnanec jiné technologické společnosti se ale nyní rozhodl, že touto cestou nepůjde.

Na sociálních sítích se Nguyen setkal s kritikou, že se o chybu nepodělil veřejně. Jak ale dodává, Sony by na bezpečnostní díru přišlo samo a bylo by jen otázkou času, kdy dorazí i opravná aktualizace. Na odemčení PS Portal si tak budeme muset ještě počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama