Hraní až v 8K a rychlejší paměti, unikají další informace o PlayStation 5 Pro
i Zdroj: Sony
Novinka Hraní až v 8K a rychlejší paměti, unikají další informace o PlayStation 5 Pro

Hraní až v 8K a rychlejší paměti, unikají další informace o PlayStation 5 Pro

David Jiránek

David Jiránek

24. 7. 2023 14:30 117

Sony čeká rok plný hardwarových novinek. Společnost chystá představení ovladače s displejem pojmenovaného jako Project Q, na trh zamíří nová sluchátka, odlehčená verze konzole a příští rok také výkonnější model PS5 Pro.

Reklama

PlayStation 5 Pro interně označilo Sony jako “Project Trinity” a má přinést znatelný nárůst výkonu. Konkrétně se Sony zaměří na ray tracing a stabilitu počtu snímků za sekundu v rozlišení 4K. Zde aktuálně konzole pokulhávají a často se setkáváme se 4K rozlišením jen v režimu 30 snímků a nižších detailů. Ohledně specifikací víme, že Pro verze obdrží paměti s rychlostí 18 000 MT/s a 30 WGP u grafického čipu. Oproti základní PS5 by měl grafický výkon stoupnout na téměř dvojnásobek.

Nárůst výkonu bude třeba, jelikož Sony hodlá představit výkonnostní režim pro hraní v rozlišení 8K. Zde přijdou vhod i paměti s vyšší rychlostí. Nová revize konzole má být poslední před posunem k PS6. Datum vydání je stanoveno interně na listopad příštího roku, avšak vývojářské verze se začnou rozesílat již na konci tohoto roku.

Aktuálně má Sony v plánu vydat také Access Controller, ovladač s displejem Project Q nebo PS5 Slim s modulární mechanikou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama