intel-medfield-atomovy-hrac-proti-veteranovi-arm-na-poli-mobilnich-zarizeni
Novinka Intel Medfield: Atomový hráč proti veteránovi ARM na poli mobilních zařízení

Intel Medfield: Atomový hráč proti veteránovi ARM na poli mobilních zařízení

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

17. 2. 2011 09:00

Platforma bude o více než polovinu menší než předchozí Moorestown a výkon grafické části bude dvojnásobný. O procesorové části se nehovoří.

Reklama

Intel chce za každou cenu vstoupit na trh s mobilními zařízeními a tak plánuje vydání nové platformy Medfield. Medfield je SoC (System-on-Chip), tedy takové vše v jednom. Procesor je založený na architektuře třetí generace Atomu a celý čip je vyráběný 32nm procesem. Oproti Moorestownu má Medfield prý dvojnásobný grafický výkon a jeho výhodou proti ostatním čipům založeným na architektuře ARM je v nízké energetické náročnosti díky novějšímu výrobnímu procesu. Celá platforma se navíc zmenšila o více než 50 %, což ukazuje následující obrázek.

Nepřehlédněte:

Intel na okamžik ukázal smartphone s procesorem Medfield

Intel Medfield: Atomový hráč proti veteránovi ARM na poli mobilních zařízení
i Zdroj: PCTuning.cz

Zatím není jasné, na jakém systému zařízení založená na této platformě poběží. MeeGo, na kterém spolupracuje Intel se společností Nokia, ještě není podle Intelu ani zdaleka hotový. Intel se ale nechal slyšet, že na jeho platformě poběží operační systém Android, která konkrétní verze, to se nezmínil. Vzorky čipů a zařízení by měly být brzy a do obchodů by se měly dostat koncem roku.

Zdroj: NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama