kdy-budou-windows-7
Novinka Kdy budou Windows 7?

Kdy budou Windows 7?

Michal Kleman

Michal Kleman

17. 2. 2009 00:00 44

Na světlo světa se dostaly plány o publikaci nového operačního systému Microsoft Windows 7. Konkrétní Datum známo bohužel není, zato se můžeme podívat, jak dlouho po vydání bude nový OS dostupný ve zbytku světa.

Reklama

Datum pro vydání Windows 7 si Microsoft nechal relativně volné, informace hovoří o období mezi červencem (VII.) 2009 a červnem (VI.) 2010, reálné předpoklady pak hlásají podzim tohoto roku. V době vydání na trhu uvidíme celkem pět verzí, a to anglickou, španělskou, japonskou, německou a francouskou. V druhé vlně po dvou týdnech výjde verze v jazyce italském, nizozemském, ruském a ve zjednodušené čínštině. 28 dní po oficiálním vydání uvidíme verze v portugalštině, polštině, turečtině a korejštině.

Kdy budou Windows 7?
i Zdroj: PCTuning.cz

Přibližně měsíc a půl (45dní) po vydání výjde verze, na kterou budeme v našem státečku čekat asi nejvíce, a to ta česká. Spolu s ní příjdou jazykové balíčky pro Maďary a lidi užívající tradiční čínštinu. Čtrnáct dní za námi budou následovat Švédové, Dánové, Norové a Finové. V další vlně příjde Arabština, Hebrejština, Řečtina a ukrajinská verze. 87 dní po vydání Windows 7 se dočkají i Thajci, Rumuni, Slováci, Bulhaři a obyvatelé Litvy. Po více než čtvrtině roku se v poslední várce dostane i na Estonce, Chorvaty, Srby, Lotyše a Slovince.

Mnoho prognóz bylo optimistických a betaverze Windows 7 podle referencí spíš potěšila, než zklamala. Povede se po dlouhé době Microsoftu zabodovat s novinkou? Obecně se říká, že Visty výhra nejsou (i když už zaujaly přes 20% trhu!) a vedení Microsoftu si toto jistě uvědomuje. Jedno je jisté, na Linux určitě všichni houfně přecházet nebudeme (i když osobně to doporučuji alespoň zkusit, co se týče multimedií, programování atd. tato platforma nezaostává skoro v ničem, poslední distribuce jsou již i uživatelsky příjemné a stabilní, škoda jen, že není pro takovéto systémy žádná podpora ze strany vývojářů her).

Podle Expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama