Kutil si vyrobil simulátor větru pro závodní hry za pomoci metrového ventilátoru
i Zdroj: Tin and Jar
Novinka Kutil si vyrobil simulátor větru pro závodní hry za pomoci metrového ventilátoru

Kutil si vyrobil simulátor větru pro závodní hry za pomoci metrového ventilátoru

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

27. 3. 2024 20:05 10

Když už něco hrajeme, krmíme jen své oči a uši. Necítíme vítr v kštici, pach mrtvol, mořské vlnobití, zpětný ráz zbraní a podobně. Ale všechno se dá vyřešit!

Reklama

Jakkoli nás může bavit svištět ve Forze přes 300km/h, naše tělo z toho nemá vůbec nic. Žádné zrychlení, přetížení, drtivé brzdy s očima až na kapotě a nebo instantní stopka o zeď. Kdybychom aspoň cítili ten vítr ve vlasech při jízdě! A hle, je tu řešení. Tento indický kutil už ostatně vyrobil šílenosti jako realistický zpětný ráz zbraně či dusot koňských kopyt, které vám převrátí stůl. Nyní si vyrobil další zlepšovák a to simulátor větru pro závodní pařby.

Stačil mu k tomu obří ventilátor s průměrem jednoho metru s průtokem 13500 CFM. Za pomoci Arduina pak kontroloval otáčky ventilátoru v závislosti na rychlosti vozu ve hře. Musel jsem se smát, když mu větrák nejprve odfoukl reproduktory a poté při vyšší rychlosti i monitor. Ale to spravila klasická a osvědčená lepící páska (duct tape), kterou nedokáže vylepšit ani NASA. Celý ten cirkusový vynález slouží samozřejmě jen k pobavení, ale když už máme komerční vibrační sesle (Synk X), proč ne i simulátory větru, vody nebo smradu? Ha?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama