lenovo-ma-prvni-chromebooky-jeden-z-nich-konvertibilni
Novinka Lenovo má první Chromebooky, jeden z nich konvertibilní

Lenovo má první Chromebooky, jeden z nich konvertibilní

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

6. 5. 2014 14:00 1

Čtyřjádrový Celeron, Chrome OS, až 4 GB operační paměti, 8hodinová výdrž baterie nebo otočný dotykový displej ve stylu notebooku Flex. To je výčet vlastností nových Chromebooků od Lenova.

Reklama

Ve skutečnosti nejsou vlastně první. Lenovo totiž už mělo Chromebookové edice notebooků jako je například Lenovo ThinkPad X131e, ale byly určeny jen pro školy a výuku. Novinky s označením N20 a N20p jsou však čistokrevné Chromebooky s úsporným hardwarem.

Oba modely budou mít displej s úhlopříčkou 11,6 palce a rozlišením 1366 × 768 pixelů. Společná je také hardwarová výbava, která zahrnuje čtyřjádrový procesor Intel Celeron (pravděpodobně tedy půjde o model Celeron J1900 se základní frekvencí 2 GHz) 2 nebo 4 GB operační paměti a tradiční 16GB flashové úložiště. Nad tím vším se pak nachází operační systém Chrome OS od Googlu.

Další výbava je také klasicky chudá. Z obrázků je vidět jedno USB ve verzi 3.0 a druhé 2.0, micro-HDMI, čtečku karet a pak už jen konektor pro napájecí adaptér.

Model N20p dotykový displej, který lze otočit až o 300°, jako notebooky Yoga, nebo spíše Flex. Tím můžete získat režim pro prohlížení fotografií nebo sledování videa.

Oba modely přijdou na trh na přelomu června a července, v cenovém rozmezí 249–329 dolarů (6000–8000 korun). Později bude k dostání i verze s 3G modulem.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama