lg-se-pusti-do-vyroby-procesoru-chce-se-svezt-na-usporne-vlne
Novinka LG se pustí do výroby procesorů, chce se svézt na úsporné vlně

LG se pustí do výroby procesorů, chce se svézt na úsporné vlně

Jiří Zahrádka

Jiří Zahrádka

1. 5. 2011 06:00 2

 Velká produkce tabletů, chytrých telefonů a úsporných zařízení žene výrobce do vývoje a výroby nízkonapěťových procesorů. Asijský gigant LG je zatím poslední společností, která oznámila plánovanou výrobu.

Reklama

Procesory budou postaveny na architektuře ARM, LG jde tak již vyšlapanou cestičkou. Společnost zakoupila licenci na výrobu, podle serveru Gigaom konkrétně procesoru Cortex A-9 a chystaného A-15. Zvláště druhý jmenovaný může být pro LG trefou do černého, protože půjde o nejvýkonnější ARM s jedním, dvěmi nebo dokonce čtyřmi jádry taktovanými až na 2,5 GHz. Velká poptávka po tomto procesoru se očekává nejenom pro mobilní telefony, ale i domácí multimediální zařízení a nízkonapěťové servery. Vzhledem k tomu, že součástí licence LG je i Mali GPU, tedy grafické jádro s HW akcelerací videa, očekává se nasazení především v settop boxech a televizích. O použití ve vlastním tabletu LG se zatím ani nespekuluje.

LG se pustí do výroby procesorů, chce se svézt na úsporné vlně
i Zdroj: PCTuning.cz

LG se tak připojilo k nVidii, která v lednu 2011 na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas oznámila vývoj vlastního procesoru. „Projekt Denver“ má vyústit ve výrobu procesorů ARM Cortex A-15, které by nVidia ráda dodávala do velkých počítačů a serverů. Obě společnosti se tak zařadily mezi další výrobce čipů, jakými jsou třeba Samsung (vyrábí pro Apple), Qualcomm (Snapdragon) nebo Texas Instruments (OMAP). 

Zdroj: Gigaom

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama