lian-li-pc-d666-masivni-hlinikova-skrin-s-prostorem-pro-dve-zakladni-desky
Novinka Lian-Li PC-D666: masivní hliníková skříň s prostorem pro dvě základní desky

Lian-Li PC-D666: masivní hliníková skříň s prostorem pro dvě základní desky

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 11. 2014 13:30 3

Společnost Lian-Li uvádí na trh svoji novou masivní hliníkovou PC skříň PC-D666 určenou nadšencům, kteří si chtějí do jedné skříně poskládat dva počítačové systémy.

Reklama

S podobným řešením jsme se mohli setkat například již u modelu PC-D600, který však bylo možné osadit pouze jednou základní deskou. Celá skříň má poměrně jednoduchý vzhled, kterému dominují rovné plochy a ostré hrany. Jedná se o velice masivní skříň, která má formát full-tower a rozměry 381 × 580 × 510 (š × v × h). Exteriér skříně je černý a vyrobený z hliníku, což je ostatně u této značky nepsaným pravidlem. Interiér je potom z převážné části vyvedený v červené barvě. Hlavní zajímavostí PC-D666 je možnost osazení základní deskou formátu EATX kupříkladu pro pracovní sestavu do jedné poloviny skříně a základní deskou formátu micro-ATX nebo mini-ITX například pro herní účely do druhé poloviny.

Lian-Li PC-D666: masivní hliníková skříň s prostorem pro dvě základní desky
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Skříň je konkrétně rozdělena tak, že levá polovina pojme velké základní desky až do formátu EATX společně s řadou prvků chlazení a jedním napájecím zdrojem. V právě polovině skříně potom nalezneme kromě držáku základní desky o formátu micro-ATX, také pozici pro PSU a řadu pozic pro disky. Konkrétně zde nalezneme šest pozic pro 3,5palcové nebo 2,5" disky, z nichž pět lze využít také pro montáž optické mechaniky a dvě umožňují "hot-swap" výměnu disků, díky vyvedeným SATA konektorům. Spodní polovina čela pravé části skříně je tvořená dvěma klecemi pro disky. Do každé z nich lze umístit tři 3,5palcové nebo 2,5" disky. Další dva disky o formátu 2,5" lze v případě potřeby umístit také na dno levé části skříně. Držák disků můžeme od skříně také kompletně oddělit, což usnadňuje montáž disků či mechanik. 

Lian-Li PC-D666: masivní hliníková skříň s prostorem pro dvě základní desky
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Na základní desku formátu EATX v levé části PC-D666 je umožněno nainstalovat grafické karty s délkou až 420 mm, chladiče procesoru s výškou až 165 mm a PSU s maximální délkou 420 mm. Do druhé komory můžeme na micro-ATX desku přidat grafickou kartu s délkou až 320 mm, chladič CPU s maximální výškou až 155 mm a PSU dlouhé 270 mm. Pohledem na komponenty se můžeme kochat na obou stranách skříně díky dvěma čirým akrylovým oknům do obou bočnic. 

Lian-Li PC-D666: masivní hliníková skříň s prostorem pro dvě základní desky
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Takto rozsáhlý systém potřebuje samozřejmě také dostatečné chlazení, na což výrobce také myslel. Proto jsou za čelním panelem levé části k vidění čtyři předinstalované 120mm ventilátory, které nasávají studený vzduch. Ten je po ohřátí odváděn dvěma zadními 120mm větráky na obou polovinách zadního panelu. Systém lze dále doplnit až o šest 120mm ventilátorů, pro něž jsou připraveny předvrtané otvory na vrchním panelu. Pokud se rozhodnete komponenty ochlazovat vodou, můžete do obou částí umístit radiátory s délkou až 420 mm. Nicméně v pravé části je prostor pro radiátor vodního chlazení limitován výškou 60 mm kvůli klecím pro disky. 

Lian-Li PC-D666: masivní hliníková skříň s prostorem pro dvě základní desky
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Na obou držácích základních desek nechybí řada předvrtaných pogumovaných otvorů pro vedení kabeláže. Na zadním panelu se nachází také řada stejně pogumovaných otvorů pro vedení trubic vodního chlazení. Otvory pro nasávající ventilátory jsou opatřeny prachovými filtry. Na vrchním panelu obou polovin je umístěný také I/O panel, který nabídne celkem osm portů USB 3.0 společně s audio konektory. Veškerá tato výbava se samozřejmě podepsala na hmotnosti skříně, která činí 11,5 kg.

Skříň na trh dorazí během několika následujících dnů za cenu 599 dolarů, což je v přepočtu přibližně 13 300 Kč.  

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama