Maker Faire – mosty ze špaget, mechanické stroje a vesmírná únikovka!
i Zdroj: S dovolením pořadatelů Maker Faire
Zábava Novinka Maker Faire – mosty ze špaget, mechanické stroje a vesmírná únikovka!

Maker Faire – mosty ze špaget, mechanické stroje a vesmírná únikovka!

Ondřej Malík

Ondřej Malík

9. 5. 2024 08:00

Maker Faire – tvoření, kutilství, plno zajímavých workshopů a hlavně nadšenci, kteří se s vámi podělí o své nápady a projekty. Ten pražský se uskuteční již tento víkend!

Reklama

Patříte do řad kreativců a domácích kutilů? Chcete vzít děti na akci, kde se rozhodně nudit nebudou? Vyražte o víkendu na Maker Faire Prague 2024!

Letošní ročník největšího Maker Faire v České republice proběhne již tento víkend v Křižíkových pavilonech nacházejících se v areálu Výstaviště Praha. Jedná se již o sedmý ročník festivalu zaměřeného na všechny kreativce, bastlíře, rodiny s dětmi a zkrátka každého nadšence, kterému jsou vynálezy a domácí kutilství blízké. Program letošního Maker Faire Prague 2024 je opravdu velmi pestrý – návštěvníci budou moci objevit 140 různých projektů a aktivit. Podívejme se na pár příkladů:

  • Timecruisery od nizozemského Abacus Theatre – až dva a půl metru velké stroje z recyklovaných materiálů, které jsou vybavené tryskovými pohony a ovládané cestovately v čase, vás vrhnou do fantastických světů francouského spisovatele Julese Verna.
  • Garuda – instalace připomínající mýtického tvora s rozpětím křídel více než 12 metrů, který chrlí oheň.
  • Technologie klasického tiskařství – návštěvníci si originálním způsobem mohou pomocí kostiček stavebnice LEGO® vytisknout vlastní záložky.
  • Spaghetti Bridge Challenge – Domškoláci z Volavce pořádají výzvu ve stavění funkčních konstrukcí mostů ze špaget. Mimo špagetové mosty budou mít návštěvníci možnost postavit si i modely světoznámých mostů nebo domečky ze slámek.
  • Vesmírná úniková hra – HW Lab ve spojení se studenty ČVUT si pro návštěvníky připravili únikovou hru, během níž budete moci okusit život na vesmírné stanici.
  • Projekt Space Rover – možnost nahlédnout do vývoje autonomního Mars Roveru od studentského týmu CTU Robotics, pod jehož vedením si vyzkoušíte ovládání i jeho miniverze.
  • Soutěžení – v průběhu festivalu proběhne finále Robosoutěže se stavebnicí LEGO® Mindstorms nebo Bosch Derby, během něhož budou návštěvníci soutěžit s dřevěnými autíčky, které si vyrobí a vyzdobí přímo na místě.
  • Workshopy – nedílnou součástí je i workshopová zóna, ve které bude k dispozici široká paleta zajímavých tvůrčích dílen, na které se mohou návštěvníci přihlásit.
Mechanická instalace mýtického stvoření Garuda
i Zdroj: S dovolením pořadatelů Maker Faire
Mechanická instalace mýtického stvoření Garuda

Pokud byste během návštěvy Maker Faire Prague 2024 nedokázali ukojit veškeré své kreativní choutky, můžete se zastavit u stánku Maker Market, kde si lze koupit nejrůznější stavebnice, pájecí sady, kuličkové dráhy a mnoho dalšího.

Mechanická instalace
i Zdroj: S dovolením pořadatelů Maker Faire
Mechanická instalace

Maker Faire Prague 2024 proběhne o víkendu 11. a 12. května v Křižíkových pavilonech na Výstavišti Praha. Samotný Maker Faire pak probíhá i v dalších městech, kam láká nadšence z celé České republiky – pro informace a datumy konání se koukněte na oficiální stránky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama