„My Češi si koupíme Black Hawk.“ Youtuber Bratříček vybírá živě 90 milionů na Čestmíra.
i Zdroj: Ondřej Tesárek, Dárek pro Putina
Sítě a Internet Novinka „My Češi si koupíme Black Hawk.“ Youtuber Bratříček vybírá živě 90 milionů na Čestmíra.

„My Češi si koupíme Black Hawk.“ Youtuber Bratříček vybírá živě 90 milionů na Čestmíra.

Adam Vágner

Adam Vágner

12. 12. 2023 17:00 8

Iniciativa Dárek pro Putina vybírá 105 milionů na vrtulník Black Hawk. Za měsíc se vybralo patnáct milionů, uvidíme, jak s tím dokáže pohnout jeden „malý“ youtuber. Za první tři hodiny streamu přibylo 800 tisíc.

Reklama

Ondřej Tesárek alias Bratříček není Youtuber se statisíci odběratelů, ale ani nováček. Za sebou má už jednu pětimilionovou sbírku na Hummer H1 pro paramediky z projektu Phoenix. Tehdy to ale bylo s přípravou, streamu se účastnila řada hostů včetně českého medika z projektu Phoenix s přezdívkou Taylor, který byl o několik měsíců později na Ukrajině zraněný a zemřel. 

Tentokrát už je to ale bez přípravy, doslova za pět minut dvanáct se rozhodl, že namísto pravidelného streamu bude vybírat zbývajících 90 milionů na Čestmíra, „dokud tady nechcípne“. Bez přípravy, bez domluvy, a zjevně i dost… unavený.

Vrtulník Čestmír

Na co se vybírá tentokrát? Po několika úspěšných kampaních, jako byla třicetimilionová sbírka na tank Tomáš nebo 90milionová sbírka na protivzdušnou obranu Viktor či raketomet Přemysl rozjela iniciativa Dárek pro Putina před nějakým časem další ambiciózní sbírku pro Ukrajinu, tentokrát na vrtulník Black Hawk. Ve sbírce s garantem v podobě Ministerstva Obrany ČR se Češi skládají na odkoupení jednoho z mála vrtulníků Black Hawk, který je v soukromých rukou. 

Sbírka byla zahájená 16. listopadu 2023. Za první den se vybraly tři miliony korun z cílové částky 105 milionů korun. Od té doby se sešlo něco přes patnáct milionů, devadesát milionů stále zbývalo.

Dnes v poledne bylo vybráno 15 210 375 Kč. Za první hodinu streamu přibylo na účtu 430 tisíc, o tři hodiny později už bylo na kontě zhruba o 800 tisíc korun víc.

Bratříček rád provokuje, trollí, nebere se vážně a nebere si servítky: „Když napíšete svým známým: Tady ten dement se pokouší vybrat 90 míčů, odebírá ho 30 tisíc lidí. Matematickej nesmysl.“ Shání tedy padesát tisíc lidí, kteří pošlou „1968“ korun.

Devadesát milionů do té doby, než odpadne, nedá, ale sám k tomu dodává: „Já vím, že nemůžu vybrat 90 milionů, nehledě na to, jak se bude tahle komunita snažit… …ale já na to nemusím bejt sám, já na to mám národ… Jediný, co riskuju, je, že se to nepovede, a jak víte, jestli něco umím, tak prohrávat… Nemám to připravený, nekontaktoval jsem vůbec nikoho, Dárek pro Putina jsem v podstatě pasivně odmít, já nechci dělat žádnou akci pro papaláše ani pro lidi s ostatníma osobnostma, nic takovýho, takhle nový média nefungujou. Nechci dát dohromady konglomerát tiktokerů, instagrammerů, který si na tom budou nahánět PR, já chci národ sobě, nic jinýho. Todle je skvělej národ, nepotřebujete osobnosti, papaláše, politiky,  novináře, nepotřebujete nikoho, máte internet, máte svobodnou komunikaci… českej národ si prostě koupí úháčko, tečka.“

Tak uvidíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama